Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trond Espen Seim er gudenes sendebud på tv

SNART PÅ TV: Vikinggjengen samlet etter premiere nylig. Mats Jørgensen Bakkebø fra Frogner er nummer to fra høyre bak, og Erika Magnussen fra Sandaker nummer tre fra venstre foran. Trond Espen Seim helt til venstre.
SNART PÅ TV: Vikinggjengen samlet etter premiere nylig. Mats Jørgensen Bakkebø fra Frogner er nummer to fra høyre bak, og Erika Magnussen fra Sandaker nummer tre fra venstre foran. Trond Espen Seim helt til venstre. Foto: Foto: TVNorge/Tom Hansen
Frender i alle sofahjørner – vær beredt! Fra mandag kommer Mats og 17 andre vikinger fra vår egen tid seilende inn i stuen din under ledelse av Trond Espen Seim.

VIKING: Erika Magnussen fra Sandaker.

VIKING: Mats Jørgensen Bakkebø fra Frogner.

VIKA/FROGNER: – Mat og rent vann. Det er et privilegium som det er lett å ta for gitt.

Mats Jørgensen Bakkebø fra Frogner sitter tilbakelent i foajéen på Vika kino og tenker tilbake. I fjor høst var han en av 18 deltakere fra hele landet som kjempet om tittelen «Den siste Viking» langt inne i Jotunheimen. Mandag ble den første episoden vist på stort lerret for deltakere og produksjonsteam for første gang.

Ut av komfortsonen

– Det var sjefen min som tipset meg. Han ville ha dødd av latter hvis jeg meldte meg på, sa han.

Nå får vi bare krysse fingrene for sjefen, for Mats rakk søknadsfristen med et nødskrik – og kom med.

– Det var min sjanse til å bli tatt litt ut av komfortsonen, smiler Mats.

26-åringen ar et stamtre av barskinger, og har lært mye av militæret. Det kommer godt med når han settes tusen år tilbake i tid.

– Far er fra Vega, mor er vestlending. Bestefar er fisker. Jeg har lært å kle meg for å holde på varmen. Og jeg vet hvordan jeg skal håndtere pressede situasjoner, sier han om sitt forhold til villmark og friluftsliv.

– Dessuten evner jeg å ta den hvilen jeg kan få. Det er ikke alltid så godt å planlegge i situasjoner som dette.

Erika Magnussen fra Sandaker sitter tilbakelent i foajéen på Vika kino og tenker tilbake. I fjor høst var hun en av 18 deltakere fra hele landet som kjempet om tittelen «Den siste Viking» langt inne i Jotunheimen. Mandag ble den første episoden vist på stort lerret for deltakere og produksjonsteam for første gang.

19-åringen beskriver seg selv som den rake motsetningen til en viking. Mote og blogging tar mye av fritiden hennes, men en liten provokasjon fikk henne til å ville ut på tokt.
– Mamma bare at det ville jeg aldri klare. Det kjente jeg at jeg ville motbevise, sier Erika bestemt.

Ny rolle for Seim

I sentrum for det hele står Trond Espen Seim, i en rolle som seremonimester og gudenes sendebud. Han er den eneste deltakeren med manus, men selv ikke han har full kontroll.

– Det er noe spesielt i å stå overfor mennesker som virkelig vil vinne. Vi som styrer spillet kan legge en plan, men vi vet jo aldri hvordan deltakerne vil reagere på den, sier han.

Og på spørsmål om han selv kunne ha vært deltaker, får skuespilleren hakeslepp.

– For å lage god reality-tv må man by på seg selv. Deltakerne her er vant til at tv ikke alltid viser den beste siden av folk. Jeg er ikke vant til det. Jeg ville ha laget – ræva – reality!

Mandag 24. februar er det tv-premiere for serien på TVNorge.

Mer om tv-serier:

Fikk ny stue i Norges styggeste rom på TV3

Trond Espen Seim i A Chorus Line

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!