Gå til sidens hovedinnhold

Tror boligprisene skal opp i Østensjø

– Når en toroms i Østensjø nærmer seg to millioner kroner begynner prisene å bli rimelig stive, men de populære objektene går fort unna, sier Mats Kvarud hos Krogsveen på Oppsal.

ØSTENSJØ: Eiendomsmegler Mats Kvarud er daglig leder hos Krogsveen på Oppsal, som selger mange boliger i Bydel Østensjø.Han forteller at prisene i bydelen er høye, men at det ikke er full trøkk i markedet.

– Markedet er veldig selektivt. Tidligere ble alt solgt i første runde, og vi ser at vi har noe mer visninger nå. Det er kanskje et symptom på at det begynner å bli veldig kostbart å kjøpe seg bolig, sier Kvarud.

MER OM BOLIG I OSLO HER

De beste går fort unna

De mest populære objektene går likevel kjapt unna, enten det dreier seg om leiligheter, rekkehus eller eneboliger.

– Det meste blir fortsatt solgt i første eller andre runde, og de objektene folk liker best går så det dundrer og ofte for mer enn man kunne forvente, sier Kvarud.

Kvarud skjønner godt at folk er villig til å betale mye for å bo i Østensjø.

SJEKK HVA DIN BOLIG ER VERDT HER

– Det er jo unikt med kort vei til sentrum og nærhet til marka. Jeg skjønner at folk prioriterer det, og tror ikke Østensjø-prisene har nådd toppen. Det vil nok stige, men det avhenger jo av hva folk er villig til å betale, sier Kvarud.

– Du får fortsatt relativt mye for pengene her. Det blir en treroms i Østensjø kontra en toroms et annet sted, og bydelen har mange veldrevne borettslag med store tomter. Folk er veldig tilfreds med å bo i bydelen, sier Kvarud.

– Det er blitt meg fortalt at Østensjø i fjor var den bydelen med raskest omsetningshastighet i landet, og jeg tror fortsatt det er fint å være boligselger her, sier Kvarud.

Vil ikke være først

Kvarud forteller at folk ser ut til å synes det er tryggere å by på en bolig som mange vil ha, og kjøperne vil helst ikke være førstemann til å legge inn bud.

– Av en eller annen merkelig grunn er det ofte sånn. Jeg mener at man er heldig hvis man slipper å by mot andre, sier Kvarud.

– Det mange vil kjøpe går jo ofte langt over takst, men da anser man det som et trygt kjøp. Hvis ingen andre byr er man redd for å betale for mye. Det er rart, men det er så mye psykologi og følelser i dette, sier Kvarud.

LES OGSÅ:

7,5 millioner for 44 kvadrat med utedo

Vil bygge "skyskraper" på Skullerud

Reklame

Husker du disse to idiotene?