RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror Høyre mister velgere

Margrethe Geelmuyden tror rettssaken om ambassadevedtaket vil svekke Høyre i de vestlige bydelene.

Huseby: Mandag 27 august starter rettssaken Aksjon Vern Husebyskogen, Naturvernforbundet Oslo og Akershus, Oslo Bueskyttere, Husebyåsen Velforening og Husebygrenda borettslag har anlagt mot Staten. Ambassademotstanderne ønsker å få kjent vedtaket om å flytte den amerikanske ambassaden fra Drammensveien til Husebyskogen ugyldig.
Margrethe Geelmuyden, leder i Aksjon Vern Husebyskogen, sier til NRK at Høyre vil ha mest å tape på rettssaken, som kommer midt i årets valgkamp.
- Sammen med byrådet har de ikke fulgt norsk lov. De gjorde alt de kunne for å skjule og forvrenge sakens faktum og hindre innsyn. De har ikke fulgt vanlige demokratiske spilleregler og de opptrådte så arrogant at de fremstår som et byråd som har sittet altfor lenge med makten, sier hun.
Staten er formell motpart fordi Fylkesmannen opprettholdt vedtaket, men Geelmuyden mener Høyre vil få gjennomgå mest under rettssaken.
- Alle politikerne som frontet denne saken og solgte tomten er Høyre-politikere, sier hun, og nevner tidligere forsvarsminister Kristin Krohn Devold, utenriksminister Jan Pettersen, byrådsleder Erling Lae, byråd Grethe Horntvedt og ordfører Per Ditlev Simonsen.
Oslo Høyres leder Michael Tetzschner innrømmer at ambassadesaken skadet partiet under stortingsvalget for to år siden, men tror velgerne nå har lagt saken bak seg.
- Jeg tror ikke det var noe gunstig bidrag, men vi har lagt den saken bak oss og jobber nå med andre temaer. Vi har også sterkere miljøprofil i programmet vi nå går til valg på, sier han til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere