*Nettavisen* Nyheter.

Tror på ballbinge på Øraker

Ballbingeforkjemper Runar Gundesø tror på at godt samarbeid og dugnadsånd vil gi en ballbinge på Øraker. Foto: Anders Jørstad

Med stor dugnadsånd og spleiseånd fra bydelen tror ballbingeforkjemper Runar Gundesø at en ballbinge kan stå ferdig til våren.

Klikk på bildet for å forstørre.

En slik ballbinge kan glede mange barn og unge på Øraker.

ØRAKER: Som leder av initiativkomiteen for ballbinge på Hulbergmyra står Gundesø i spissen for at den noe forfalne idrettsplassen i området mellom Øraker og Lilleaker skole skal få seg en real make over.

Til tross for at ballbinger er meget populære og det har blitt bygget mange av dem i Oslo de siste årene, finnes det ikke noe slikt tilbud i vårt nærområde. Og siden fortetting av bebyggelse har fjernet mange tidligere ballplasser, vil ballbingen være et kjærkomment tilbud for barn og unge i nærområdet, mener Runar Gundesø.

Støtte fra flere hold

Ballbingen på 21x13 meter har en beregnet prislapp på 450.000 kroner, og derfor trengs økonomisk støtte fra Bydel Ullern.

Vi har allerede fått 35.000 kroner i støtte fra Posten. Og fra spillemidlene fra Norsk Tipping regner vi med å få 200.000 kroner. Et av problemene med spillemidlene er imidlertid at disse ikke bevilges før mot slutten av året og utbetales ikke før anlegget er ferdigstilt. Derfor ber vi Ullerns bydelsutvalg om forskuttering av dette beløpet, i tillegg til en økonomisk støtte fra dem på 100.000 kroner, forklarer Gundesø, som også ber om støtte fra det lokale næringslivet og foreninger.

Entusiasme fra skolene

Undervisningsbygg har allerede gitt grønt lys for ballbinge på Hulbergmyra og vil ta på seg driftsansvaret. Imidlertid vil det ikke ta på seg budsjettansvaret for vedlikehold. Men dette bekymrer ikke Gundesø.

Vedlikeholdsbehovet for slike ballbinger er svært beskjedent, og vil ligge på rundt 5.000 til 10.000 kroner årlig. Både Øraker og Lilleaker skole er svært entusiastiske for dette prosjektet, og jeg har snakket med rektoren på Øraker som stiller seg positiv til å dele vedlikeholdskostnadene, forsikrer Gundesø.

Så lenge skolene påtar seg vedlikeholdsansvaret, stiller Bydel Ullerns kultur- og oppvekstkomité seg positive til forslaget. Peter Anker (H) ser forslaget som et godt lavterskeltilbud som inkluderer alle, også de som står utenfor de organiserte idrettsklubbene.

Stor dugnadsånd

Om forslaget også får gjennomslag i Ullern bydelsutvalg etter at saken har vært ute på høring, venter et stort dugnadsarbeid på Hulbergmyra.

Etter at leverandøren har gjort grunnarbeidet, er det initiativkomiteens forutsetning at ballbingen monteres på dugnad. Og med den sterke dugnadsånden som råder i dette nærområdet, skal ikke det by på noen problemer, mener Gundsø.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag