Gå til sidens hovedinnhold

Tror på flere oppklaringer

Politiet jobber nå aktivt med å ta kortsvindlere, og ny teknologi skal hjelpe den nyoppretta personspaningsgruppa.

OSLO ØST: Kvaliteten på overvåkningsbildene er blitt vesentlig bedre, og det hjelper oss, sier politioverbetjent ved Grønland politistasjon, Trond Skaarud, som har god tro på at politiet skal klare å oppklare flere av den siste tidas kortsvindelsaker.

Den siste tida har politiet registrert en økning i antall saker, der folk blir frastjålet både kort og kode, og hvor tyvene tømmer kontoene for penger. Men Skaarud tror overvåkningsbildene skal hjelpe politiets egen personspaningsgruppe til å oppklare sakene.

Vi jobber nå med å få opp personkunnskapen, sier han, og forteller at politiet mottar så kalte stikkbrev fra bank og postkontor, der beskrivelse og bilder av mistenkte gjerningspersoner skal gjøre det lettere for politiet å pågripe dem.

Vi har ikke tatt så mange foreløpig, men vi har hatt nok å gjøre, ettersom det er såpass mange som er ettersøkt. Men vi forventer at flere skal bli tatt etterhvert, sier Skaarud.

Forrige uke fortalte Østkantavisa at hele 1500 personer er ettersøkt i hovedstadsområdet, og det er disse personene personspaningsgruppa har som mål å spore opp.

Skaarud håper nå at flere ressurser blir satt inn i jakten på de mange ettersøkte.

Vi har håp om å styrke denne gruppa med flere folk over nyttår, sier han.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger