*Nettavisen* Nyheter.

Tror på flere sykehjemsplasser i Groruddalen

Regjeringen vil sikre målet om 12.000 nye sykehjemsplasser innen 2015.

OSLO SENTRUM: Nå skal regeleverket endres slik at kommunene selv kan bestemme. Det betyr at kommmunene selv kan avgjøre om de selv vil bygge ut sykehjemsplasser, eller inngå avtaler for utbygging med ideell aktører, boligbyggelag eller andre private aktører.

LES OGSÅ: Høyrepolitiker: – Eldre kan bo i kollektiv

Samtidig styrkes også det statlige investeringstilskuddet til utbygging av plasser med totalt 2,5 milliarder kroner.

730 av disse millionene etterbetales til kommuner som allerede har bygd ut slike plasser siden den nåværende ordningen ble innført i 2008.

For Oslo betyr det 38,9 millioner kroner i økt tilskudd. Stortingsrepresentant Håkon Haugli (Ap) tror dette er en god mulighet til å bygge ut flere sykehjemsplasser.

–Motivasjon

– Mens Frp har hatt eldrebyråden har Oslo hatt en reduksjon i antall sykehjemsplasser. Regelendringene og tilskuddene burde dette være en skikkelig motivasjon til å bygge ut flere plasser i Groruddalen og resten av byen. Regelendringen vil vil fjerne hindre og gjøre det lettere å få bygget plassene. Oslo kommune bør straks gå i dialog med potensielle aktører. For eksempel OBOS og Usbl. Dette er aktører med store boligmasser og lang erfaring med boligbygging, sier Haugli.

Nye muligheter

Haugli tror regelendringen vil åpne for nye muligheter i omsorgsutbyggingen i Oslo.

– Ikke minst åpner det for nye muligheter for byggeaktørene. I Oslo er det mangel på sykehjemsplasser. Alt for mange eldre får avslag eller må vente på plass. Jeg oppfordrer byrådspartiene til å tenke nytt. I stedet for å redusere kapasiteten, bør de ta de nye virkemidlene i bruk, sier Haugli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag