*Nettavisen* Nyheter.

Tror på hett leiemarked i vest

Daglig leder i Utleiemegleren på Frogner, Geir Skogheim opplever et hett leiemarked. foto: alexander Synstad

Rentenivået og nye tider i boligmarkedet gjør noe med leiemarkedet. Daglig leder Geir Skogheim i Utleie- megleren på Frogner tror på hett leie- markedet neste år.

OSLO VEST: Boligrenten har økt jevnt og trutt. Ingen er garantert fortjeneste ved salg lenger, og mye er uforutsigbart. Det åpner for hetere tider i leiemarkedet. Av de 15 prosent av utleieleilighetene som formidles via profesjonelle meglere, har Utleiemegleren en andel på 70 prosent i Oslo. Skogheim har derfor god innsikt i hva som skjer i utleiemarkedet. Han legger ikke skjul på at tidene er gode, og at de vil bli enda bedre.

Skyter i været

Markedet har vært hett over lengre tid. Sensommeren var brennhet. Leieprisene skjøt i været etter å ha stått stille i fem-seks år, sier Skogheim.

Han trekker fram et par eksempler. For en treroms i Silurveien i Ullern må du ut med 11.500 kroner i måneden. Det samme koster en toroms på Ullerntoppen. I Nordre Aker koster 47 kvadratmeter i Nydalen 10.000 i måneden.

Leies ut raskt

Sitter du på fast eiendom kan du med andre ord få greie inntekter til å betale ned på et eventuelt lån. Som leietaker må du ut med mer enn før. Men det er en forutsigbar utgift, uberørt av rentesvingninger. Sitter du på en toroms eller treroms leilighet i Oslo vest, er det sannsynligvis mange som vil leie din leilighet. Og i Oslo vest blir den fort leid ut.

De som leier, er også nye på markedet.

Ja, vi merker en endring. Dette er folk som ikke har vært inne på leiemarkedet tidligere. Samtidig stiller leietakere mye strengere krav til standard enn tidligere. Du får ikke leid ut hva som helst.

Større leievilje

For første gang på lenge anbefaler økonomer å leie i stedet for å kjøpe. Og folk sitter på gjerdet i påvente av bedre tider. Men de trenger likevel et sted å bo.

Vi ser at viljen til å leie å er mye større enn tidligere. Aldri har det vært så mange leieobjekter på markedet. Stadig flere flytter inn til Oslo. Og boligmassen øker i kvalitet. Sammenliknet med tidligere, er det mye bedre leiligheter som tilbys. Vi ser vekst, og det betyr helt klart gode tider for oss, sier Skogheim med et smil.

Korttidsleie

Lysten til å investere nye byggeprosjekter med salgsleiliger, har kjølnet betraktelig det siste året. Skogheim tror utbyggere kanskje må tenke på utleie.

Markedet for korttidsleie kan komme til å blomstre. Kapasiteten på hotellene i Oslo er sprengt. Jeg tror korttidsleiligheter kan bli populært, for eksempel for bedrifter. Dersom du har et prosjekt i Oslo over fire uker, vil du nok heller bo i en leilighet i stedet for et trangt hotellrom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag