Tror på ny Blekkulf-vår

Blekkulf og Bente Roestad tror på en ny satsning.

Blekkulf og Bente Roestad tror på en ny satsning.

Med Nordisk Film, NRK og Filmkameratene med på laget, tror miljøhelten Blekkulf og Bente Roestad på en ny satsning med både TV-serie og kinofilm.

Klikk på bildet for å forstørre.

Blekkulf og Bente Roestad tror på en ny satsning.

OSLO: Denne gangen har Blekkulf muligheten til å nå langt utover Norges grenser. Miljø og klima angår alle, for som komikeren Harald Heide Steen som ubåtkaptein engang uttalte:

– Det finnes ingen grenser under vann!

Friheten

Bente Roestad har siden hun var ni år og så ned i det krystallklare vannet i Hellas, vært opptatt av å ta vare på miljøet. En fisker dukket opp fra vannet like ved brygga der hun satt. Han bar på en harpun og et knippe med blekkspruter. Fiskeren tok tak i en av blekksprutene og begynte å kaste den hardt i brygga for å få ut blekket. Utrolig nok ble fiskeren distrahert et øyeblikk og blekkspruten greide å rømme. Idet den skulle hoppe ut i vannet igjen, kastet den et blikk på Bente. Hun følte kontakt. Deretter traff den vannflaten og var fri.

– Gi dem ut!

Blekkspruten ble etter dette en venn i tankene hennes. Bente begynte å fantasere om hvordan han levde der nede på havbunnen og de spennende svømmeturene han sikkert måtte ha. Hun ga ham navnet Blekkulf. Snart fikk han mange venner. Krabben Krabbelars, rokken Rokkerolf, fisken Sprelline og reken Pelle var de første som dukket opp. Historiene ble fortalt gang på gang til hennes lydhøre nevø. En dag sa moren til Bente: Det er synd at de fine historiene bare blir liggende i skuffen. Du burde gi dem ut.

– Hei på deg, her er...

Bente gjorde det og det kom hele 16 bøker på rekke og rad. Dette ble starten på Blekkulfs suksess. Det kom Blekkulfplate som solgte til gull, TV serie på NRK og Blekkulf fikk egen miljøklubb for barn med 25.000 medlemmer på det meste. Ennå har de aller fleste skoler og barnehager flere Blekkulfbøker i bokhyllen og synger mange av de mest kjente Blekkulfsangene: "Hei på deg", "Vann-vittig" og "Bruk hodet, vi har bare en klode". Den første Blekkulf-generasjonen er blitt voksne og flere har selv fått barn. Nå vil de gi Blekkulf videre til sine barn. Vi er mange som venter på fortsettelsen.

Roestad har mottatt pressens informasjonspris og Karl Evangs pris for helseopplysning for sitt arbeid med miljødetektiven Blekkulf og vennene hans.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.