RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på overføring for French


MOR OG SØNN: Kari Hilde French er i Kongo for å støtte sønnen Joshua under rettssaken mot ham som starter igjen i morgen. Foto: Privat
MOR OG SØNN: Kari Hilde French er i Kongo for å støtte sønnen Joshua under rettssaken mot ham som starter igjen i morgen. Foto: Privat Foto: Foto: Privat
I morgen starter rettssaken mot Oslo-gutten Joshua French som står tiltalt i Kongo for drap på vennen Tjostolv Moland.

KONGO/OSLO: På grunn av tolkeproblemer ble rettssaken mot Joshua French utsatt like etter at den begynte på tirsdag. Det ble deretter besluttet å gjenoppta rettssaken i morgen, fredag.

LES OGSÅ: Tror at Kai Eide får French hjem

French er tiltalt for å ha dopet ned kameraten Tjostolv Moland med beroligende midler og deretter kvalt ham. Moland ble 18. august i fjor funnet død på cellen som de to delte i Ndolo-fengselet i Kinshasa.

For å skåne sin klient Joshua French ber advokat Hans Marius Graasvold pressen om ikke å ta direkte kontakt med den drapstiltalte nordmannen under rettssaken i fengselet i Kongo.

LES OGSÅ: Joshua French: – Jeg lover å fortelle vår historie en dag

Stor påkjenning

Onsdag sa Graasvold at rettsprosessen og alle omstendighetene rundt er en stor påkjenning for French.

– Situasjonen er krevende, og jeg vil derfor be samtlige norske medier om å avstå fra forsøk på å intervjue French på noen som helst måte i tiden framover, sa Graasvold til NTB.

LES OGSÅ: Tenner fakler for Joshua French

Tror på overføring

Gulla Gramstad i støttegruppen for Joshua French sier hun krysser fingre for at saken kommer opp på fredag og at det ikke blir ytterligere utsettelse.

For øvrig tror Gramstad at det er gode muligheter for en overføring til Norge etter at dommen har falt.

– Når norske myndigheter har gått så tungt inn i saken, på et så høyt nivå, kan ikke jeg se noen vei tilbake. De kan ikke gi seg før en løsning er funnet for Joshua French, sier Gramstad og legger til:

– Kongo vil ikke miste ansikt om de overfører French, siden han skal ha drept en landsmann. Ifølge internasjonal lov, kan han da overføres til Norge.

Spionanklagene mot den norske stat skal være trukket, men Gramstad påpeker at French likevel er dødsdømt som spion for Norge.

LES OGSÅ:

– Joshua French: Mamma, det ingen som vet hvordan Tjostolv og jeg har lidd

Mor mister aldri håpet om at Joshua kommer hjem til Lambertseter

– Medfange overhørte planer om å legge skylden på Joshua

– Verdens beste bror

Ber for sønnen i Kongo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere