*Nettavisen* Nyheter.

Tror på suksess

Geir Tveit ved forebyggende på Grønland politistasjon har stor tro på at beboeraksjonen vil bli en suksess. ARKIVFOTO

Politiet er veldig positive til beboernes engasjement

Oslo: Vi er kjempepositive og har veldig stor tro på at dette vil lykkes, sier Geir Tveit på forebyggende avsnitt på Grønland politistasjon til Østkantavisa.

Politiet har vært med på noen møter sammen med beboerne og ønsker å støtte beboerne i kampen mot hasjselgerne.

Nekter overtid

Problemet er bare det at politiet mangler ressurser og at det for tiden er overtidsnekt blant mange av landets politifolk på grunn av stor misnøye med lønnsnivået.

Vi gjorde en ekstraordinær innsats den uka vi fikk ekstra midler, men nå får vi ikke midler på grunn av lønnsaksjonen. Vi følger opp, men får ikke tettet alle hull. En del av dem som ringer oss får vi ikke fulgt opp, sier Geir Tveit.

Sendt ut av landet

Politiet har jevnlige kontroller av personer i området. Det blir også noen pågripelser, men da er de avhengig av å observere langing eller finne depoter med stoff.

I forbindelse med den store aksjonen i midten av august ble 26 asylsøkere pågrepet. Tre av dem er allerede sendt ut av landet, seks sitter fengslet med narkotikasiktelser, mens én er fengslet på grunn av brudd på utlendingsloven.

Det er påfallende at så mange av selgerne kommer fra det samme geografiske området, sier Tveit.

To millioner til vektere

Oslo kommune har allerede gitt noe støtte til beboeraksjonen. På bystyremøtet den 24. oktober skal forslaget om å bevilge to millioner kroner til vektere i området opp til behandling.

Geir Tveit mener dette er mye penger for kort tids effekt.

Dessverre er det ikke lov å gi disse pengene til politiet. Vi kunne gjort mer over mange år med disse pengene, sier han.

Blir ikke narkofritt

Etter storaksjonen forsvant selgerne fra området. Noen trakk nedover mot Elgen og Vaterlandsparken, mens noen få har trukket oppover i gatene på Grünerløkka.

Tveit har ingen tro på at de klarer å bli helt kvitt selgerne, men han tror beboeraksjonen vil bidra til å bedre situasjonen i gatene på nedre del av Løkka.

Vi klarer ikke å få det helt narkotikafritt, men vi skal klare å unngå at det står ti til femten selgere i samme gate og selger, sier han.Geir Tveit

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.