RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror Pakistan kan være historie om 25 år


Stortingsrepresentant Ahktar Chaudry (SV) fra Furuset frykter for Pakistans framtid.
Stortingsrepresentant Ahktar Chaudry (SV) fra Furuset frykter for Pakistans framtid.
Drapet på Benazir Bhutto har sendt Pakistan i en krise som kan føre til landets kollaps, mener stortingsrepresentant Ahktar Chaudhry fra Furuset.

Furuset/Islamabad: - Hun var et symbol på og en garanti for at Pakistan skulle holde sammen, og etter drapet på henne er landet i en alvorlig krise, sier Chaudhry til VG Nett.

Chaudhry mener det er avgjørende for landets stabilitet at en politiker med klart mål om å knytte forsonende bånd mellom landets fire ulike provinser leder landet.

Med Benazir Bhuttos død forsvant den ene som kunne fylle den rollen, mener han.

- Musharraf har skuffet

Slik situasjonen er nå, med Musharraf og det militære som dominerende maktfaktorer, tror ikke Chaudry at Pakistan kan overleve som nasjon i fremtiden.

- Hvis ikke de grepene jeg og mange mener er nødvendige, som frie valg og en tilbakeføring av makta til folket, blir tatt, kan vi se for oss at Pakistan er historie om 25 til 30 år, sier Chaudhry til VG Nett.

- Hittil har han (Musharraf, journ. anm.) skuffet, men jeg håper han tar til fornuft og skjønner hva som må gjøres, fortsetter Chaudhry.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere