RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mika er veldig fornøyd med FN-treet hun håper på å få solgt senere på dagen.
Mika er veldig fornøyd med FN-treet hun håper på å få solgt senere på dagen.

Tror salget går strålende!

Tåsen barnehage tok FN-dagen på alvor – og ungene hadde stor tro på salg av egen kunst.

TÅSEN: Allerede tidlig på formiddagen var det «stinn brakke» i samlingsrommet i Tåsen Barnehage; engasjerte og ivrige unger fra Bjørnehiet, Trollstua, Klatremus, og Ekornbarna var på plass. Og med gitar, allsang og et lite «foredrag» om Nepal og gutten Omis, som barna har blitt kjent med gjennom FN-forberedelsene, var markeringen i godt i gang.

Salg av egenkunst

Senere på dagen hadde barna invitert foreldre, søsken og andre til FN-buffet, og med salg av barnas egen kunst; flotte bilder mm. Inntektene går blant annet til barnehjem og opplæringssentre i Nepal.

– Jeg tror det kommer mange, og jeg tipper vi selger for masse penger – kanskje 40 tusen til sammen, håper Uma (5), som derimot er godt fornøyd hvis hun får solgt sitt eget «FN-tre» for rundt en femtilapp.

Severin (4) synes det er litt lite, og at kr 100,- er akkurat passe for sitt bilde.

– Og så håper jeg at noen jeg kjenner kjøper bildet da! Så kan det henge hjemme hos meg selv!

– Ja – jeg håper at mamma og pappa kjøper bildet jeg har laget, sier Anna (4).

Helst flere FN-dager

Barna kunne godt tenke seg flere FN-dager, og er enige om at det er har vært morsomt å gjøre alle forberedelsene til dagen. Og ikke minst har de fått tips om hvordan man kan lage julegaver.

– Men så er det jo fint da – å lage og selge ting, og så gi pengene til andre som er fattige, sier Mika (4). Og det er Uma, Severin og Anna helt enig med Mika i.

Mika og Uma kunne også godt tenke seg å ta en tur til Nepal, men Severin og Anna er ikke helt sikre på det.

Maten

– Men aller, aller mest – så gleder jeg meg til maten i ettermiddag. Egentlig liker jeg spagetti med kjøttsaus best, men det er jeg ikke sikker på om vi får?. Men det bli visst kaker også!, sier en spent og muligens sulten Mika.


LES OGSÅ: FN-dag på Kringsjå

Nysgjerrighet, empati, solidaritet

– I år har vi valgt å følge Foruts Barne Aksjon 2008-2010, og ungene har blitt kjent med Omis fra Nepal. Omis bodde tidligere på gaten, men bor nå trygt og godt på barnehjem, forteller styrer Mariann Dingstad.

– Gjennom dette prosjektet lærer ungene om barn i Nepal og under hvilke forhold de lever. Målet er å skape blant annet nysgjerrighet, toleranse, empati, vennskap og solidaritet, sier Dingstad, som også gleder seg til resten av dagens FN-samling og kunstsalg.

– Dette har barna jobbet mye med. Pengene går blant annet til barnehjem og opplæringssentre som drives av FORUTs samarbeidspartner i Nepal, CWIN, forteller styreren.

Om Uma fikk rett i sine ganske så ambisiøse spådommer om 40.000 kroners FN-salg i Tåsen Barnehage, vites ikke. Men at det var mye fint å få kjøpt, er det ingen tvil om.

SE BILDER FRA FN-DAGEN HER!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere