Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror tunnelen er klar om åtte år

POSITIV: Foreningen for Miljøtunnel Mosseveien har laget et sammendrag om politiske vedtak og føringer fra 2002-2011. Stein Stølen har fortsatt tro på at E 18 blir lagt i tunnel og Mossveien nedgradert til lokalvei.
POSITIV: Foreningen for Miljøtunnel Mosseveien har laget et sammendrag om politiske vedtak og føringer fra 2002-2011. Stein Stølen har fortsatt tro på at E 18 blir lagt i tunnel og Mossveien nedgradert til lokalvei. Foto: Foto: Aina Moberg
Foreningen for Miljøtunnel Mosseveien ville stille politikerne til veggs, men droppet folkemøtet pga. terrorhandlingene.

NORDSTRAND: – Da vi tok avgjørelsen var vi redde for at det hele bare skulle bli en flopp, at politikerne ikke ville tørre å ta en skikkelig debatt. I dag ser vi at vi kunne kjørt møtet, sier Stein Stølen.

Del på Facebook

Tidligere i år presenterte foreningen «et sammendrag med hovedfokus på politiske vedtak og føringer om Mosseveitunnelen fra 2002-2011». Innholdet skulle være utgangspunkt for debatten.

LES OGSÅ: DEBATT: «Lokalpolitikerne lager sandslott på Nordstrand»

Skuffet over Venstre

– Der skulle partiene forsikret oss om at det de lover ikke bare er tomme løfter. Vi er i den sammenheng spesielt skuffet over Venstres Ola Elvestuen som på folkemøtet før kommunevalget 2003 lovet at Mosseveitunnelen skulle være ferdig innen 2008, sier Stølen.

Han føler også at foreningen er sviktet av bydelsutvalget på Nordstrand.

– I sin nye trafikkplan vil BU riktignok ha Mosseveien som lokalvei, men mener utbygging av E6 er like bra som Mosseveitunnel. Dette gir helt feil signaler til de som skal prioritere prosjektene i Oslopakke 3, mener Stølen.

– Det kan faktisk ende opp med at vi ikke får noe av Oslopakke 3 i det hele tatt, mens man vestover får «full pakke». Det synes jeg er dårlig, og vi har derfor vært i kontakt med sekretariatet for Oslopakke 3 og gitt våre innspill. Vi skal trykke på videre, lover han.

Eneste løsning

Selv om mye høres negativt ut, er man i foreningen fortsatt optimister.

– Vi har ikke mistet håpet. Jeg tror at vi om åtte år fra nå kjører i tunnel mellom Sørenga og Fiskevollen. For å fjerne trafikkproblemene på Nordstrand er det ingen annen løsning enn å nedgradere Mosseveien til lokalvei og lage tunnel for den øvrige trafikken, sier Stølen

Han er spent på hvilke partier som støtter tunnelplanene uavhengig av valgkamper.

– Jeg tror de borgerlige nå må ta grepet. Høyre har tidligere satt av ti millioner til utredning av tunnel. Jeg regner med at de står for det fortsatt, sier han.


LES FLERE SAKER OM MOSSEVEIEN I TUNNEL:

DEBATT: Den endelige løsningen for Mosseveien

Nytt håp for Mosseveitunnel

LEDER: SV knuser tunnelhåp

Småpenger til Oslo Syd

Tror fortsatt på Mosseveitunnel

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!