*Nettavisen* Nyheter.

Tror veksten fortsetter

Lav rente og gode tider gjør at Krogsveen på Stovner tror på fortsatt vekst i boligprisene i 2007.

Groruddalen: Boligprisene steg med 18,6 prosent i 2006, viser Norsk Eiendomsmeglerforenings prisstatistikk. Daglig leder Anne Aartun hos Krogsveen på Stovner tror på nesten like stor stigning i 2007.
Norsk næringsliv går så det suser, arbeidsledigheten er uhyre lav og folk vil få gode lønnsøkninger i 2007. I tillegg er det planlagt for lite nybygg i pressområdene. Dette vil i sum bidra til fortsatt høy etterspørsel, sier Aartun.

Frykter ikke renta

"Alle" venter at renta vil fortsette å stige i 2007, men Aartun tror likevel på 15 prosent prisøkning på boliger i år.
Den forventede renteøkningen på et par prosent er såpass moderat at det ikke vil påvirke etterspørselen i boligmarkedet nevneverdig. Folk har allerede lagt denne økningen inn i budsjettene sine, forklarer hun.

Rekordår

18,6 prosent prisøkning i 2006 vitner om et år med høyt tempo i boligmarkedet. I Oslo tok det i gjennomsnitt 16 dager å selge en bolig. Det er kortest ventetid i hele landet.
Etterspørselen har vært jevnt høy, og gjennom året har markedet hele tiden tatt unna det som er blitt lagt ut. Dette har drevet prisene oppover, sier Anne Aarthun.
Groruddalen ligger tett oppunder landsgjennomsnittet med 17 prosent økning i 2006. I Oslo er dette den nest største økningen, bare slått av Oslo Indre øst. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i bydelene Alna, Bjerke, Grorud og Stovner er ved utgangen av året 24.300 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.