RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trær må vike for barnehage


Barnehagen er planlagt i Nordseterskogen bak bydelens boliger for funksjonshemmede i Birger Olivers vei 10. Her er det også tenkt at adkomsten skal være. Foto: Aina Moberg
Barnehagen er planlagt i Nordseterskogen bak bydelens boliger for funksjonshemmede i Birger Olivers vei 10. Her er det også tenkt at adkomsten skal være. Foto: Aina Moberg
Omsorgsbygg vil bygge barnehage i Nordseterskogen. Bydelspolitikerne skal diskutere forslaget neste torsdag.

KASTELLET: Den aktuelle tomten er Birger Olivers vei 8, dvs. skogholtet bak bydelens boliger for funksjonshemmede i nummer 10.

Under en befaring på tomten i desember 2008 anbefalte Omsorgbyggs representant Frank Hedmann bydelen å bygge så stort som mulig og å legge innkjøringen via Nordseterveien.

Åtte avdelinger

Dagens forslag er en to-etasjers barnehage med åtte avdelinger og tilhørende uteareal. Adkomst til barnehagen er tenkt via Birger Olivers vei nr. 10.

Eiendommen som Omsorgsbygg nå ønsker å bruke en del av til barnehageformål, ble regulert fra tomt for psykiatribygning til friområde i år 2000 i forbindelse med makeskifte ved etablering av Kastellet skole.

Hele friområdet (Birger Olivers vei 8) er på 7.400 m2. Omsorgsbygg ønsker omregulering av 3.200 m2 for å bygge barnehagen. Her er også egne parkeringsarealer inkludert. Barnehagens uteområdet skal være tilgjengelig for allmennheten utenom barnehagens åpningstid.

Positiv

Bydel Nordstrand er invitert til å komme med innspill i saken. Det skjer under møtet i bydelsutvalget torsdag 11. mars.

Bydelsdirektør Per Johannessen sier at bydelen er positiv til den foreslåtte barnehageutbyggingen og tilhørende omregulering av Birger Olivers vei 8.

– Forslaget harmonerer med bydelens egen barnehageplan som ble vedtatt at bydelsutvalget 14. mai 2009, sier Johannessen.

Fra 1. januar 2009 er forøvrig ikke bydelene lenger formell bestiller av bygg til barnehageformål. Tillagt ansvar ligger nå hos byrådsavdelingen for kultur og utdanning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere