RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tørre bassenger i seks år

For seks år siden ble parkanlegget ved Alexander Kiellands plass pusset opp i stor stil. Men bassenganlegget har aldri fungert.

Alexander Kiellands plass:Helt siden park- og bassenganlegget ved Alexander Kiellands plass ble ferdigstilt i år 2000, har de tre nederste bassengene stått tomme.
Anlegget er konstruert for å lede vann fra Ilabekken, som ligger i rør under plassen, men på grunn av for lite trykk i bekken har man måttet gå over til å bruke og resirkulere vann fra vann-nettet, forteller Morten Jensen, salgs- og markedssjef i Park og Idrett Oslo KF.

Det er en løsning som ikke fungerer hele året, og derfor har bassengene stått tomme i vinterhalvåret. Det har ført til at leirtettingen i bunn av anlegget har tørket og sprukket opp. Det er derfor bassengene lekker og vannet ikke når den nederste delen av anlegget, forklarer han.

Skal tettes

Bydel Grünerløkka er ansvarlige for anlegget. Der har man omsider begynt å se etter en permanent løsning på problemet.

Vi har nylig testet anlegget og kjørt på med ekstra mye vann for å se om det er mulig å fylle opp alle bassengene. Det fungerte ikke, og vi vil nå gå inn for at man legger en ny membran for å tette lekkasjene, sier Øyvind Eide i bydelsadministrasjonen.

Høyt bakterieinnhold

Tor Fjellstad, avdelingssjef i bydel Grünerløkka, utdyper:
De to øverste bassengene er støpte og har en membran som gjør dem tette. De øvrige bassengene er tettet med leirtetting. Systemet fungerer ved tilstrekkelig vanntilførsel for de fleste av bassengene, men vanntilførselen er for lav til at det fungerer for de tre nederste, sier han.

Fjellstad nevner også at det er for høyt bakterieinnhold i vannet fra Ilabekken til at det er forsvarlig å bruke det i anlegget.
Betyr dette at firmaet som hadde oppdraget, ikke har gjort jobben sin?
Både de som har tegnet bassenget, og de som har bygget det, har gjort jobben i henhold til planen. Årsaken til problemet ligger altså ikke på prosjekteringen og utførelsen av anlegget, men at Ilabekken ikke ble ført opp i vannanlegget som forutsatt, sier Fjellstad.

På spørsmål om hvor mye utbedringen av anlegget har kostet bydelen utover det som var budsjettert i utgangspunktet, er Fjellstad usikker.
Bydelen innhentet et prisoverslag på tetting med membran i bassengene og har søkt om investeringsmidler i 2007 for utførelse av dette. Dersom en slik søknad innvilges vil de tre nederste bassengene graves opp og tettes slik at dette vil fungere selv med dagens vanntilførsel, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere