RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kim Andrè Åsheim ser seg nædt til å få fjernet taxiholdeplassen dersom problemet med støy og forurensing ikke blir gjort noe med.
Kim Andrè Åsheim ser seg nædt til å få fjernet taxiholdeplassen dersom problemet med støy og forurensing ikke blir gjort noe med. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

Truer med å fjerne taxiholdeplassen

Taxiholdeplassen på St.Hanshaugen har i lengre tid vært kritisert av naboene. Nå advarer SVs førstekandidat Kim-André Åsheim om at taxiholdeplassen kan bli fjernet om ikke taxinæringa selv rydder opp

St. Hanshaugen: – Vi har fått mye tilbakemeldinger fra folk i nærområdet om at det er problemer med tomgangskjøring, forsøpling og støy i forbindelse med denne taxiholdeplassen. Det kan ikke fortsette på denne måten, sier Åsheim.

Allerede for to år siden advarte naboer mot å flytte den gamle holdeplassen. Frykten for forurensing og støy var til stede allerede da.

Del på Facebook

Naboer blir skjelt ut

Naboene rapporterer om unødvendig tomgangskjøring, men også tomgangskjøring når det er kaldt ute. Med flere biler stående på tomgang over lengre tid merker både beboere og næringsdrivende den ekstra forurensinga godt. 

– St.Hanshaugen trenger en taxiholdeplass, og det ville vært synd om vi ikke kan beholde denne holdeplassen. Taxinæringa skyter seg selv i foten når bekymrede naboer opplever å bli utskjelt når de har sagt i fra. Sånn kan vi ikke ha det i nærmiljøet, sier Åsheim.

Utsatte saken

Bydelsutvalget hadde tirsdag kveld naboklagene om taxiholdeplassen oppe til behandling.

Der ville SV, sammen med AP og Rødt, gå inn for å gå gjennom situasjonen og blant annet etterlyse en støymåling for området. Bydelsutvalget valgte imidlertid å utsette saken.

– Jeg ønsker å invitere taxinæringa til å bli med og finne løsninger her. Et godt forslag kunne for eksempel være å få installert strømuttak til bilene på holdeplassen, sånn at motoren ikke må være på for at kupévarmeren skal fungere, sa Åsheim før møtet.   

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere