Gå til sidens hovedinnhold

Truer med å klippe fingre og tær

Flere familier har fått et brev hvor de instrueres til å legge 20.000 kroner i en konvolutt i innkjørselen, hvis ikke de bli straffet med brutal vold.

NORDSTRAND: I løpet av helgen har minst fire familier i Bydel Nordstrand fått det truende brevet i postkassa.

Nå ber politiet de som har mottatt slike brev om å melde ifra om dette til politiet.

– Vi ber folk om å ikke legge ut penger, melde fra til oss og ellers leve som normalt, sier stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon til Nordstrands Blad.

Ønske om god jul

I brevet som har funnet veien til en rekke postkasser i vårt området er det en instruks om å legge 20.000 kroner i umerkede sedler i en konvolutt og legge dette synlig rett innenfor porten eller innkjørselen senest klokken 18. mandag 30. november.

Videre i instruksen heter det at kontakt med politiet vil straffes med brutal vold mot kneskåler og fingre for ett eller flere tilfeldige familiemedlemmer. Hvis instruksen brytes blir beløpet femdoblet og det vil om nødvendig bli klippet både fingre og tær.

I brevet hevder avsenderen at de jobber i flere team med forgreininger til hele Europa.

Brevet avsluttes med et ønske om en god jul og signaturen Straad-Yelkovnij.

Ekstra patruljering

For politiet er ikke trusselbrev av denne typen et ukjent fenomen. Tidligere i høst mottok rundt 40 husstander på Bygdøy et liknende brev.

– Dette virkelig litt amatørmessig med dårlig norsk. Vi tar det til etterretning og skjønner godt at folk synes dette er ubehagelig. Vi vil ha disse adressene under oppsikt i tiden fremover, sier Gro Smedsrud.

Også i forbindelse med de mange innbruddene i Oslo den siste tiden ber politiet nå folk om å være ekstra årvåkne om bevegelser i sitt eget nabolag.

– Det er viktig at sakene meldes til oss, men vi oppfordrer de som har fått disse brevene til å leve som normalt. Hvis man ser noen som sniker rundt postkassa så meld fra til oss, ta gjerne bilder og registrer bilnumre, sier Smedsrud.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg