RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Daglig leder på Lakketorget Anne Almark tenker ikke å la seg presses vekk av de mange og truende narkoselgerene i Lakkegata. FOTO: Anita Bakk Henriksen
Daglig leder på Lakketorget Anne Almark tenker ikke å la seg presses vekk av de mange og truende narkoselgerene i Lakkegata. FOTO: Anita Bakk Henriksen Foto: Anita Bakk Henriksen

Trues av narkoselgere

Narkotikatrafikken i Lakkegata har nådd nye høyder, og daglig leder av Lakketorget Anne Almark, har flere ganger opplevd truende oppførsel av selgerene. Men hun nekter å la seg skremme.

LAKKEGATA: – Se her! Nå går det åtte selgere forbi frem og tilbake her, selv med politiet som har vært ganske så synlig i dag, sier Anne, og rister på hodet.

Ingen konsekvenser

I løpet av de første fem minuttene dittOslo sitter på benken inne på Lakketorget ser vi 4-5 nye individer passere forbi med hendene i lomma.

Les også: "Do you want hasj? What do you want?"

– De blåser i om noen ser dem. De vet at sjansen for å bli tatt er små, og om de så blir tatt er de raskt tilbake, sier Almark.

Hun peker på skråningen ned til Akerselva utenfor Lakekgata 55.

Det er her de gjemmer stoffet sitt. Smarte vet du, har aldri noe på seg om politiet skulle stoppe dem, sier hun.

Les også: - Løkka er et narkoreir

Nekter å gi opp

Selv med flere ubehagelige episoder med flere av selgerene, nekter de daglige lederen å gi opp.

Nå skal vi ta tilbake denne gata! Innen et par år skal hele Lakkegata bli gågate. Når politiet ikke har ressurser til å få bukt med dette skal vi selv sørge for at selgerene blir presset vekk, ved å igjen gjøre dette til et kulturelt midtpunkt, og ikke et mekka for å selge dop, sier Almark.

Les også: Fortviler over økende dopsalg

Organisert

Dittoslo får også en liten omvisning inne i det koselige gule huset på Lakketorget. Anne kikker ut av vinduet. Utenfor har 5-6 selgere samlet seg, et par er i telefonen og resten kikker opp på huset.

– Jeg tror vi følger deg tilbake etterpå, ikke helt trygt for deg å gå alene, sier hun og referer til bildene som ble tatt mens selgerene gikk på gaten utenfor.

Det virker absurd med det fine høstværet og faktum at klokken er knapt nok 14, men denne journalisten er mer enn takknemlig for tilbudet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere