Truet av nedleggelse - igjen

VA

VA

Er ikke vi gamle noe verdt? spør to brukere ved Vestre Aker eldresenter.

To ganger siste uke strømmet brukerne til allmannamøte på senteret. Det første i regi av bydelen, det andre invitert av senterets eiere, Vestre Aker menighet. Brukerne kom ikke for å høre mer svada og tåkeprat, men med håp om konkrete forslag og løfter for videre drift av senteret.

Bydelsadministrasjonen og politikerne er krystallklare på at bydelen skal ha to selvstendige eldresentre, men politikerne var like krystallklare på at det ikke fantes penger til drift av Vestre Aker og plasserte ansvaret hos eierne av senteret. Da senteret vårt var truet med nedleggelse også for noen år siden, ble det inngått en avtale om fordeling av driftsmidler. Denne avtalen er det på høy tid å revurdere. En rettferdig fordeling mellom de to sentrene ville gjøre stor forskjell for VA, som da kunne fortsette driften.

Men så spør vi oss: Hvordan bruker bydelen de pengene de har? Hva koster det for eksempel å ha Adamstuen Omsorgsenter innpakket i plast og stillaser i årevis?

I dag er situasjonen den at daglig leder som har kjempet for senteret i åtte år, nå er utslitt og har gitt opp. Kokken som har sørget for hjemmelaget, sunn mat må også slutte fordi det ikke finnes penger til å lønne ham. Da er det slutt på senteret som kultursted, som samlingssted for god mat og hyggelig fellesskap.

Så er det opp til "Bevilgende myndigheter" å sammenligne kostnadene for en sykehjemsplass med kostnadene for et eldresenter. Det er en kjensgjerning at gamle mennesker holder seg lenger friske ved å ha et godt fungerende, lokalt eldresenter, slik vårt senter har vært til nå.

Møtet med eierne var minst like nedslående. Det nærmet seg et hallelujamøte da menighetsrådets leder R.B. Wegner foreslo at vi kjørte på sparebluss slik at senteret overlevde dette året. 2011 ville bli så mye bedre hvis vi får de bevilgningene vi vil søke om. Men vi vet ingen ting om hva vi får av bidrag i neste års budsjett. Vårt senter har faktisk drevet på "sparebluss" i flere år. Med andre ord: Det er en urealistisk ønskedrøm at 2011 skal bli så mye bedre økonomisk.

Vi spør oss igjen: Er vi gamle ikke noe verdt? Skal vi som er noenlunde selvhjulpne, behøve å grue oss for fremtiden?To brukere ved Vestre Aker Eldresenter

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.