RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truet med å drepe jente (5)


 
  Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen
Etter at et stort hasjparti ble stjålet fra en leilighet på Linderud skal en østensjøkvinne og tre menn ha truet med å drepe mor og datter.

OSLO TINGRETT: En 24 år gammel kvinne gikk i mars 2009 med på å oppbevare et større hasjpart i leiligheten sin på Linderud for noen venner av sin venninne.

Hasjpartiet ble stjålet fra leiligheten den 2. april 2009 og i den forbindelse oppsøkte hasjens eier og tre andre, deriblant en 38 år gammel kvinne bosatt i Bydel Østensjø, den 24 år gamle kvinnen. Det ble fremsatt drapstrusler og trusler om vold både overfor kvinnen og hennes fem år gamle datter.

Funnet på Bøler

Den 38 år gamle østensjøkvinnen var venninne med den 24 år gamle kvinnen, men deltok like fult da truslene ble fremsatt. 38-åringen fortalte blant annet hvilken barnehage kvinnens datter gikk i og at det var noen skumle folk på vei fra Nederland som skulle stå for fullbyrdelsen av truslene hvis ikke 24-åringen klarte å fremskaffe hasjpartiet.

24-åringen ble svært redd og kontaktet politiet. Her erkjente hun oppbevaring av hasjpartiet og fortalte om de andre involverte i saken. Det hun ikke viste var at politiet hadde drevet telefonavlytting og visste om hasjpartiet.

Hasjpartiet ble funnet i en leilighet på Bøler like etterpå. I januar ble et brødrepar fra Bøler og en mann fra Bjerke idømt fengselsstraffer på mellom tre og fem år for tyveri, oppbevaring og salg av hasjpartiet. Alle tre anket dommen på stedet.

Alle dømt

Da Oslo tingrett nylig behandlet den siste saken rundt det omflakkende hasjpartiet ble den 24 år gamle kvinnen som oppbevarte hasjen i leiligheten dømt til fengsel i tre og et halvt år, ett og et halvt år av straffen gjøres betinget. Samtidig fikk kvinnen inndratt 16.000 kroner som hun hadde tjent på oppbevaringen.

Den 38 år gamle kvinnen nektet straffskyld, men ble funnet skyldig i medvirkning til oppbevaring av en betydelig mengde hasj og for å ha truet 24-åringen og hennes datter. østensjøkvinnen ble dømt til fengsel i tre år og to måneder. Hun må også betale 10.000 kroner i saksomkostninger.

Tre andre menn i alderen 27 til 32 år ble også dømt i saken, med varierende grad av medvirkning til oppbevaringen, truslene, samt oppbevaring av et annet hasjparti på 31 kilo i Lutvannsveien i juni 2009. De tre karene ble dømt til litt i overkant av to års fengsel hver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere