RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truet med å sprenge Stortinget - må møte i retten


Mannen (67) sto som eneste arving av kvinnen (88), men ble senere slettet fra testamentet. Nå står han tiltalt for å svindlet henne for 1,9 milllioner kroner.
Mannen (67) sto som eneste arving av kvinnen (88), men ble senere slettet fra testamentet. Nå står han tiltalt for å svindlet henne for 1,9 milllioner kroner. Foto: Illustrasjonsfoto
En kommentar i telefonen på bussen utløste en stor antiterroraksjon og politietterforskning mot 28-åringen. Nå må han møte i retten tiltalt for vold og ulovlig våpenbesittelse.

OSLO: PST fant ikke juridiske holdepunkter for å tiltale 28-åringen etter at han den 12. februar i fjor skulle ha truet med å sprenge Stortinget.

Les også: Truet med å sprenge Stortinget

Les også: Rådhuset stengt etter terrortrussel

Et vitne meldte om at mannen som skal ha blitt sett med skuddsikker vest og en tung bag og om at han hadde kommet med trusler om å bombe Stortinget, men siktelsen ble frafalt og han ble nektet å gå i nærheten av nasjonalforsamlingen i seks måneder.

Den dramatiske hendelsen førte derimot til interesse fra Politiets sikkerhetstjeneste som fant en rekke andre forhold knyttet til 28-åringen. Torsdag må han derfor møte i Oslo tingrett og forsvare seg mot en tiltale om vold og ulovlig besittelse av elektrosjokkvåpen, en støysender og en softgun. Han er også beskyldt for besittelse av hasj. (©NTB)

Andre saker på dittOslo.no

Les også: Sju ungdommer tiltalt for vold og ran

Les også: Mann dømt på DNA-bevis fem år etter voldtekt

Les også: Kirketjener svindlet Nav for 100.000 kroner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere