Gå til sidens hovedinnhold

Trusesjokk for nissefar

Arbeidet tårner seg opp for julenissen, og barnas ønsker kan være ganske absurde.

Drøbaknissen er travelt opptatt med å lese gjennom over 20 000 brev fra barn over hele verden. Barna ønsker seg alt fra fred på jord til truser, griser og dverger. Det er hardt å være nissemann når en må oppfylle så mange ønsker.

Vi har et portobudsjett på rundt 100 000 kroner. Det betyr at en firedel av brevene blir besvart, forteller Tom Kristiansen, alias julenissens fetter.

Brev fra hele verden

Nissene setter sitt preg på byen ved Oslofjorden. Her finnes både et julehus og julenissens postkontor.

Drøbaknissen har de siste årene fått verdensomspennende mediedekning. Turister fra hele verden kommer innom og håpefulle barn sender sine ønsker hit.

Det er lettest å ramse opp hvilke land vi ikke får brev fra. Jeg kan ikke huske å ha fått noe fra Burundi. Det viser at nissen er et verdensomspennende fenomen, slår skjeggenissen fast.

Nissevedtak i formannskapet

Både Rovaniemi i Finland og Savalen i Hedmark gjør krav på å være julenissens hjemsted. Men bare i Drøbak har man et formannskapsvedtak å slå i bordet med. I 1989 vedtok nemlig Frogn kommune at denne byen er julenissens hjemsted.

Det fins mange nissehistorier fra Drøbak. Vi har nisseskog og mange kunstnere har malt tomten her. Så det er ikke for ingenting at nissen har sitt tilholdssted i Drøbak, slår Eva Johansen ved Tregaardens Julehus fast.

Drøbaknissens fetter frykter heller ikke konkurransen.

Nissen har kost seg litt rundt i halmen, og sånt blir det mange nisser av. De popper opp over alt, og det får være fint, sier Kristiansen og humrer i skjegget.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene