*Nettavisen* Nyheter.

Tryggere langs Akerselva

For ett år siden gikk området langs nedre del av Akerselva for å være et utrygt sted. Nå mener politiet de har ryddet opp i mange av de verste problemene.

AKERSELVA: Østkantavisa slo følge med politibetjent Trine Haug og politiførstebetjent Øyvind Haslestad fra forebyggende avdeling ved Grønland politistasjon langs Akerselva en fredags ettermiddag.

Roligere strøk

Mellom februar og juli i år pågrep politiet til sammen 408 personer for kjøp, besittelse og salg av narkotika i det aktuelle området langs nedre del av Akerselva. Det har skapt positive resultater for nærmiljøet, mener Haslestad.
For et år siden kunne de aller fleste oppleve å bli tilbudt hasj når de passerte området her. I dag vil jeg påstå at det har blitt en del bedre. Folk har skjønt at dette ikke er en frisone for omsetning av stoff, sier Haslestad, men legger til at det fortsatt foregår salg av hasj i området. I det vi passerer Kulturkirken Jakob velger to unge menn å forlate stedet i rask gange. De kaster nervøse blikk i retning lovens lange arm.
Vi er ikke kvitt problemet som du ser, men salget foregår langt mer diskret nå enn tidligere. Publikum er mer skjermet, og da er vi på vei i riktig retning. Det er et godt tegn at de som har urent mel i posen blir urolige når vi kommer, mener han. På spørsmål om turstien langs Akerselva har blitt et trygt sted å oppholde seg, mener de to at det alltid handler om hvordan man ter seg.
Det kan skje ting overalt. Som jente ville jeg nok ikke gått langs Akerselva når jeg skulle hjem på kveldstid, men det gjelder jo alle avsidesliggende strøk av byen. Det handler om å vurdere situasjonen, mener Haug.
Jeg vil likevel påstå at dette området generelt har blitt tryggere enn det var. Antallet ran har gått ned, og det samme gjelder voldshandlinger, mye takket være at flere etater har gått sammen om å skape et tryggere nærmiljø i samarbeid med områdets beboere, mener Haslestad.

Pent og trygt

Politiet er også av den oppfatning at det hjelper å gjøre området hyggeligere for å skape trygghet.
Små grep som å sørge for bedre belysning, klippe gress, fjerne tagging og holde det generelt ryddig gjør at flere "normale" mennesker ønsker å oppholde seg her. Det i seg selv har en preventiv effekt. Vi har også låst av tidligere gjemmesteder med gitter, noe som klart har gjort det mindre attraktivt for kriminelle elementer å oppholde seg her, fortsetter Haslestad, og peker ut et eksempel like bortenfor "Eika".

Nytt møte

Før politiet iverksatte aksjonen tidligere i år, delte de også ut en spørreundersøkelse til beboerne i nabolaget, og fulgte opp med et allmøte hvor publikum, næringsliv og lokalpolitikere var invitert. Den 7. september arrangerer politiet et nytt møte, hvor alle med meninger og spørsmål om utviklingen i området er ønsket som deltakere.
Vi håper mange stiller. Det siste året har vist at et tett samarbeid med nærmiljøet har gitt en positiv utvikling for dette området, avslutter Haslestad. Møtet skal avholdes på Elvebakken skole klokken 17.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.