RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trygghet – det er Arbeiderpartiet det


Ap mener regjeringa tar ansvar for tryggheten i Oslo, og mener Frp må begynne å ta ansvar. ARKIVFOTO
Ap mener regjeringa tar ansvar for tryggheten i Oslo, og mener Frp må begynne å ta ansvar. ARKIVFOTO

Svein Eilertsen i Grünerløkka Frp bommer stygt i sitt angrep på Arbeiderpartiet. Han mener at Ap gjør Grünerløkka utrygt. Eilertsen glemmer tydeligvis at politiet under den rød-grønne regjeringens ledelse har etablert flere mobile politiposter i Oslo. En av disse har stått på nedre Grünerløkka fordi det var problemer med dopsalg i det området.

Når Eilertsen nå hevder å ikke kunne se denne mobile politiposten, er det nettopp fordi den er akkurat det – mobil. Denne politiposten flyttes altså fra sted til sted og skulle problemene med dopsalg bli like ille som de var, vil politiposten komme tilbake.

Les også: Vil gjøre Løkka tryggere

Når Eilertsen videre hevder at regjeringen ikke gjør noe for å få mer synlig politi, snakker han enten mot bedre vitende eller så vet han ikke hva han snakker om. I regjeringens budsjett for 2010 er politiet styrket med 1,3 milliarder, som er det største budsjettløftet noensinne. Justert for pris- og lønnsvekst er økningen 1,2 milliarder kroner. Dette kan vi også se resultatet av på Grünerløkka – stadig oftere patruljerer politiet i området. Det kan de gjøre fordi de har fått økte ressurser.

Samtidig har regjeringen sørget for rekordhøye opptak på Politihøgskolen. Det største problemet i politiet i dag er fortsatt den lave bemanningen. Stillinger står ledige i flere politidistrikter fordi det ikke finnes kvalifiserte folk til å fylle dem. Nå er regjeringen i ferd med å rette opp denne situasjonen. I 2007 og 2008 var opptaket til Politihøgskolen på 432 studenter. I 2009 ble dette økte ytterligere, til 552 studenter og i 2010 blir det økt til 720. I tillegg til dette fikk regjeringen i sommer på plass en ny arbeidstidsavtale i politiet som vil frigjøre politikraft tilsvarende cirka 230 årsverk.

Så har regjeringen sørget for 460 flere sivile stillinger i tiltakspakken i 2009, som videreføres i 2010. Regjeringen har sagt at satsningen på politiet skal fortsette i årene fremover. Vi forventer at denne store satsningen på politiet gir tydelige resultater i form av mer politikraft, mer oppklart kriminalitet og mer trygghet for alle.

Den rød-grønne regjeringen satser altså på trygghet, men hva gjør egentlig Frp? De gjør det de kan best. Frp, med Eilertsen i spissen denne gangen, skylder alltid på alle andre. Når skal Frp ta inn over seg at det er de som styrer Oslo? Når skal de begnynne å ta ansvar? Hva har Frp gjort for å skape trygghet i Oslo og på Grünerløkka? Vi synes Frp i Oslo skal lytte til det lederen i Grünerløkka AUF sier. Det handler nemlig om å kunne ha flere tanker i hodet samtidig.

Victoria Marie Evensen
Leder i Grünerløkka Arbeiderparti

Helge Stoltenberg
Leder i Sagene Arbeiderparti

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere