RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trygt på Furuset

Etter at Oslo politiet nedsatt en egen gruppe for bekjempelse av gjengkriminalitet på Furuset, har voldstilfellene minket, og folk føler seg endelig tryggere.

Furuset: Vi mener det er en menneskerett at folk kan gå utendørs og føle seg trygge, tordner lederen for gjengprosjektet, Tom Østreng. I flere måneder har han, og resten av gruppen, jobbet målrettet for å forbygge gjengkriminaliteten.
De som bor der skal ha det godt, det er vår ydmyke tilnærming av problemet. Det er det vi vil! Det hjelper ikke at man oppklarer en kriminell handling etter den er begått, da er den jo allerede begått! Min livsfilosofi er at man ikke skal være utsatt for kriminalitet, fortsetter Østreng videre.
Han er godt kjent med området etter å vært ansatt ved Stovner politistasjon i en årrekke.
Jeg jobbet jo ved Stovner politistasjon en god stund, og det var jo en nedgang i kriminaliteten der de siste seks årene, og det er jo det vi vil, at folk kan føle seg sikre og trygge.
Mye av arbeidet til Østreng og gjengen er å få de kriminelle gjengene mindre synlige i bybildet også.
Vi samarbeider en del med sentrum politistasjon mot samme målgruppe, og vi jobber målrettet for å forebygge, utdyper han, før han legger til: så vidt vi kan se har det heller ikke blusset opp med kriminalitet i andre deler av bydelen heller, heldigvis.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere