Trygt på Langøyene igjen

IKKE TRÅKK HER: Her går grensen på hvor det ifølge Oslo kommune er trygt på Langøyene akkurat nå.

IKKE TRÅKK HER: Her går grensen på hvor det ifølge Oslo kommune er trygt på Langøyene akkurat nå. Foto: FOTO: Alexander Vestrum

Kommunen fraråder ikke lenger opphold på Langøyene og lørdag ble ferga satt i gang igjen. Men ett område vil kommunen at du holder deg unna.

Klikk på bildet for å forstørre.

ØYPERLE: Fra å være avfallsdeponi er Langøyene blitt en øyperle som benyttes flittig av badeengler og campingturister. Foto: Foto: Bymiljøetaten

LANGØYENE: – Vi begrenser nå frarådingen til å gjelde gressletta på det gamle deponiområdet som ligger mellom de to opprinnelige Langøyene, lyder meldingen Bymiljøetaten la ut fredag.

Innstilte ferga

– Vi må vurdere hvilke tiltak som skal gjøres her. Inntil det er gjort, ønsker vi ikke at folk skal oppholde seg på gressletta, sier Alise Davidsen, kommunikasjonsdirektør i Bymiljøetaten.

Det var tidligere i juni at Oslo kommune gikk ut og frarådet bruk av Langøyene på grunn av mistanke om at det gamle søppeldeponiet på området forurenset langt mer enn tidligere antatt. Det var foreløpige resultater fra en miljøteknisk undersøkelse av området, som fikk alarmen til å gå.

Dermed ble alle vannuttak på øya stengt og ferga ut til Langøyene innstilt med umiddelbar virkning, og kommunen satte i gang undersøkelser.

"Føre var"

Nå foreligger resultatene, som førte til at ferga ble satt i gang igjen, vannet slått på igjen og frarådingen om opphold på Langøyene trukket tilbake – altså med unntak av den nevnte gressmatta.

Sjekk badetemperaturene i Oslo her

Bymiljøetaten opplyser at verken kommuneoverlegen, Folkehelseinstituttet eller Mattilsynet nå mener det foreligger noen helserisiko ved å oppholde seg på Langøyene.

"Som et føre-var prinsipp opprettholdes imidlertid anbefalingen om ikke å bruke gressletta på det gamle deponiområdet. Dette området vil heller ikke bli vedlikeholdt av Bymiljøetaten inntil nødvendige tiltak kan bli iverksatt", melder etaten.

Les også: Vent med å dra til Langøyene

Nå jobber Oslo kommune med langsiktige tiltak for å redusere forurensningsfaren og har engasjert konsulentbistand i arbeidet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.