RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
  Foto: Illustrasjonsfoto

Trygt på Løkka?

Mange har reagert negativt på at man nå legger ned ordingen der vektere patruljerer langs Akerselva og nedre del av Grünerløkka.

Kommer dopselgerne tilbake for fullt? Skal man atter en gang måtte kvie seg for å ferdes i eget nabolag? Hvor er politiet? Spørsmålene som dukker opp er naturligvis mange. Ikke så rart. Det er ikke lenge siden doplangerne nærmest kontrollerte området fullstendig etter mørkets frembrudd. Det kan kanskje hende man har grunn til å være litt redd når uniformene forsvinner?

Mens vi andre sitter inne og bekymrer oss er det heldigvis noen som utviser positivt engasjement for å løse situasjonen på en konstruktiv måte. Reidar Norheim er en av dem. Han ville bruke tiden sin på noe meningsfullt etter at han gikk av med pensjon. Løsningen ble selvlysende vest og joggesko. Sammen med andre frivillige vil han vandre gatelangs i utsatte områder på Grünerløkka. Ikke for å fungere som borgervern eller vaktbikkje, men for å vise noe så enkelt, men likevel sjeldent, som godt gammaldags samfunnsengasjement. Natteravnene skal ganske enkelt være der. Alle vet at det skal mer til å utføre en kriminell handling om man blir observert. Uansett om det er striper på skulderen, walkie talkie eller en enkel refleksvest med bilde av en ravn på. Fokuset er ikke å skremme, men å være til stede i lokalmiljøet.

Vi synes Norheim og hans medravner utviser et forbilledlig engasjement. Vi oppfordrer folk til å hive seg med. Det er ikke lenge siden naboene på nedre del av Grünerløkka gjorde det samme. De jogga, gikk tur, fulgte ungene i flokk og beveget seg aktivt rundt i nabolaget. Bare på den måten kan gatene bli levende i positiv forstand.

La oss ta gata tilbake. Enten man organiserer seg med like vester eller bare viser at her vil du bo. Her vil du faktisk ferdes trygt.

Kardemommebyloven er ikke bare en tekst man skal synge med unga. Det er også noe man kan ta med seg ut i den virkelige verden. Naivt? Kanskje litt. Men om man ser på Reidar Norheims engasjement og innsats for nabolaget er det kanskje ikke så håpløst som mange vil ha det til?Natteravnene skal ganske enkelt være der

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere