Gå til sidens hovedinnhold

Trykk, press og stapp

DittOslo.no tok turen til Majorstuen t-banestasjon for å følge kampen for en t-baneplass.

MAJORSTUEN: Det har vært mye fokus på Ruters tilrettelegging for å få publikum til Holmenkollen, særlig etter t-banekaoset som rådet lørdag for en snau uke siden.

Denne helgen venter Ski-VM over 100 000 mennesker i og rundt Holmenkollen, og har derfor oppfordret folk til å velge andre løsninger enn å ta bane 1 mot Holmenkollen/Frognerseteren.

En spasertur til Holmenkollen fra Majorstuen eller skitur fra Sognsvann fristet imidlertid lite for VM-publikummet dittOslo.no møtte på Majorstuen.

– Håper vi rekker det

– Det er helt uaktuelt å ta beina fatt. Vi har gått fra Kollen før, og det tok to og en halv time. Det var riktignok fra fest, men uansett er det veldig langt, sier Peder Sagbakken.

Sammen med kompisene Mathias Lugg, Fabian Jørgensen og Magnus Tønder hadde han tatt seg fri fra skolen for å heie Norge frem til gull på herrestafetten.

– Vi har troen på Norge i dag. Northug fikser gullet. Så får vi håpe at vi rekker å få med oss rennet. Det kan bli vanskelig slik det ser ut nå, sier Jørgensen.

t-bane ski-vm

Guttegjengen fra Oslo vest var skjønt enige om at det var uaktuelt å følge VM-arrangørens oppfordring om å gå til Holmenkollen. Fra venstre: Peder Sagbakken, Mathias Lugg og Fabian Jørgensen. Foran: Magnus Tønder. FOTO: BJØRN-MARTIN BRÅTEN NORDBY

LES OGSÅ: SKI-VM FORVENTER 100.000 TIL HOLMENKOLLEN OG FROGNERSETEREN

– Dårlig opplegg

I den perioden dittOslo.nos utsendte oppholdt seg på perrongen på Majorstuen t-banestasjon, passerte mellom ti og tolv togsett. Kun noen få personer fikk presset seg inn på hver avgang. Resten måtte stå igjen og vente spent på neste.

– Det var det tredje toget som gikk uten at vi fikk plass. Det er litt dårlig opplegg når togene er fulle allerede når de kommer hit. Nesten ingen kommer seg videre, sier Jonas Heier Svendsen.

Broren Vebjørn og kompisen Sindre Preststulen var imidlertid ved godt mot.

Hva gjør dere nå?

– Vi får bare prøve å presse oss inn på neste. Det blir langt nok å gå når vi kommer opp, så vi har ikke vurdert å gå herfra en gang, sier Preststulen.

Motsatt retning

– Vi spurte en av de Ruter-ansatte om det blir satt opp noen tomme vogner herfra, men det gjør det ikke. De kunne heller ikke garantere at vi kommer på senere, sier en frustrert Torill Kjøllesdal.

Mannen, Helge Kjøllesdal, hadde imidlertid en potensiell løsning.

– Det er i og for seg en god idé å gå opp, men det har vi ikke vurdert i dag. Men vi har snakket om å ta t-banen i motsatt retning og gå på nede i sentrum. Forhåpentligvis er det lettere å få plass der, sier han.

I det neste togsett ankommer stasjonen og ekteparet heller ikke får plass her, iverksettes plan b.

Går kanskje hjem

Brikt Aslak Hjelle hadde reist helt fra Mo i Rana for å oppleve ski-VM sammen med kona Rita Langset og sønnen Lars Hjelle.

t-bane ski-vm4

Etter å ha sett flere fulle t-banevogner passere, valgte Rita Langset (t.v.), Lars Hjelle og Brikt Aslak Hjelle (t.h.) å sette seg på en av ekstrabussene som Ruter satt opp til Midtstuen. FOTO: BJØRN-MARTIN BRÅTEN NORDBY

– Vi var i Holmenkollen i går også. Da gikk det veldig greit å ta t-banen fra Majorstuen. Men det ser ut som det kan bli verre i dag, sier eldstemann Hjelle.

LES ALT OM SKI-VM HER

Noen minutter senere, da en av de Ruter-ansatte opplyser om at det settes opp ekstrabusser til Midtstuen, velger familien hjultransport fremfor skinner.

Kaja Kveen, Gabriella Kasa og Camilla Bergsmark syntes også det så vanskelig å ut å få plass på t-banen. Jentene valgte å bruke studiedagen på skolen til en tur i Kollen.

– Vi venter på flere venner, så får vi håpe at vi kommer med t-banen litt senere. Hjem igjen kan det være at vi går, sier Kaja Kveen.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus