Trym fra Bekkelaget dominerte junior-VM

STORT TALENT: Trym Nygaard Løken har vært på pallen i fem verdenscup-renn denne sesongen.

STORT TALENT: Trym Nygaard Løken har vært på pallen i fem verdenscup-renn denne sesongen. Foto: Foto: Privat

Telemark-talentet fra Bækkelaget SK vant to gull og ett sølv under junior-VM på Geilo.

JUNIORVERDENSMESTER: Trym Nygaard Løken har tatt store steg denne sesongen og ligger for øyeblikket på femteplass i verdenscupen sammenlagt. Foto: Foto: Privat

GEILO: Verdenscupen ble i tillegg arrangert parallelt med junior-VM på Geilo. Der ble det en tredjeplass på Trym Nygaard Løken.

– Det har vært en hektisk langhelg som har gått over all forventning. Årets mål har hele tiden vært junior-VM og jeg er fornøyd med at alt klaffer når det virkelig gjelder, sier Løken.

LES OGSÅ: Terje Håkonsen avsluttet sesongen

LES OGSÅ: Rennskole satte rekord

Fire pallplasseringer

Helgen startet på best mulig måte med gull i favorittøvelsen paralellkjøring.

– Jeg hadde en meget god prolog og ble egentlig bare bedre og bedre utover i konkurransen. I finalen møtte jeg min argeste konkurrent, Nicholas Michell fra Sveits, som var favoritt til å vinne. Han ledet løpet lenge, men jeg tok han igjen på slutten og sikret gullet.

På søndag ble det sølv i sprint og mandag ble det to pallplasseringer, gull i klassisk og bronsje i verdenscupen i parallellkjøring.

LES OGSÅ: Dette brettet er noe helt spesielt

– Jeg har vært i storfom her på Geilo og kjørt veldig stabilt og kontrollert. Jeg er en av de beste i skøytedelen på bunnen av bakken i telemarkløypa, det er der jeg er sterkest og avgjør de fleste løpene. Det er min bakgrunn fra ski og skiskyting som har ført til at jeg er så god i skøytedelen, sier Løken.

Overpresterer

Han ligger for øyeblikket på femteplass i verdenscupen i telemark.

– Jeg har tatt enorme steg fra i fjor. Målsetningen var å komme innenfor de ti beste i verdenscupen og kanskje få en pallplassering. Så langt denne sesongen har jeg vært på pallen i fem renn og overprestert i forhold til mine egne forventninger. Nå gjelder det å sette seg nye mål, sier Løken.

Neste år er det senior-VM og der har telemark-talentet ambisjoner om å gjøre det bra.

– Det er det som er hovedmålet neste sesong. Jeg kommer til å ha et hardkjør på trening denne sommeren og høsten for å være i best mulig form inn mot VM. Jeg går for gull, sier Løken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.