RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trym fra Bekkelaget dominerte junior-VM


STORT TALENT: Trym Nygaard Løken har vært på pallen i fem verdenscup-renn denne sesongen.
STORT TALENT: Trym Nygaard Løken har vært på pallen i fem verdenscup-renn denne sesongen. Foto: Foto: Privat
Telemark-talentet fra Bækkelaget SK vant to gull og ett sølv under junior-VM på Geilo.

GEILO: Verdenscupen ble i tillegg arrangert parallelt med junior-VM på Geilo. Der ble det en tredjeplass på Trym Nygaard Løken.

– Det har vært en hektisk langhelg som har gått over all forventning. Årets mål har hele tiden vært junior-VM og jeg er fornøyd med at alt klaffer når det virkelig gjelder, sier Løken.

LES OGSÅ: Terje Håkonsen avsluttet sesongen

LES OGSÅ: Rennskole satte rekord

Fire pallplasseringer

Helgen startet på best mulig måte med gull i favorittøvelsen paralellkjøring.

– Jeg hadde en meget god prolog og ble egentlig bare bedre og bedre utover i konkurransen. I finalen møtte jeg min argeste konkurrent, Nicholas Michell fra Sveits, som var favoritt til å vinne. Han ledet løpet lenge, men jeg tok han igjen på slutten og sikret gullet. 

På søndag ble det sølv i sprint og mandag ble det to pallplasseringer, gull i klassisk og bronsje i verdenscupen i parallellkjøring. 

LES OGSÅ: Dette brettet er noe helt spesielt

– Jeg har vært i storfom her på Geilo og kjørt veldig stabilt og kontrollert. Jeg er en av de beste i skøytedelen på bunnen av bakken i telemarkløypa, det er der jeg er sterkest og avgjør de fleste løpene. Det er min bakgrunn fra ski og skiskyting som har ført til at jeg er så god i skøytedelen, sier Løken.

Overpresterer

Han ligger for øyeblikket på femteplass i verdenscupen i telemark.

– Jeg har tatt enorme steg fra i fjor. Målsetningen var å komme innenfor de ti beste i verdenscupen og kanskje få en pallplassering. Så langt denne sesongen har jeg vært på pallen i fem renn og overprestert i forhold til mine egne forventninger. Nå gjelder det å sette seg nye mål, sier Løken.

Neste år er det senior-VM og der har telemark-talentet ambisjoner om å gjøre det bra.

– Det er det som er hovedmålet neste sesong. Jeg kommer til å ha et hardkjør på trening denne sommeren og høsten for å være i best mulig form inn mot VM. Jeg går for gull, sier Løken.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere