*Nettavisen* Nyheter.

Tryvann åpner i dag

Oslo Vinterpark på Tryvann åpner sin første bakke i ettermiddag. Og du kan kjøre gratis. Her fra en tidligere vinterdag i området. Foto: Arkivfoto

Onsdag klokken 16 åpner Oslo Vinterpark i Tryvann sin første bakke for sesongen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Snøproduksjonen har pågått for fullt de siste dagene. I dag åpner vintersesongen på Tryvann. Foto: Foto: Oslo Vinterpark

TRYVANN: Vinteren har kommet til Oslo for alvor, og klokken 1600 i dag åpner Oslo Vinterpark dørene for alpinister og brettkjørere.– Vi har fått lagt mye kunstsnø de siste dagene, så i dag åpner vi Tårnbakken og barneområdet, sier økonomi- og administrasjonssjef Fredrik Stray i Oslo Vinterpark.

Han forteller også at åpningen blir markert med gratis kjøring for alle.

– Vi åpner også noen hopp og et parkområde, så det blir mulig å leke seg litt, sier Stray.

Utvider til uka

Snøkanonene er nå flyttet til området mellom Tryvann og Wyller. Ifølge markedssjef Hanne Norstrøm jobbes det på spreng med å få anlegget klart, slik at Wyller kan åpne med en ny seksseters stolheis fredag 14. desember.

– Da blir det folkefest med gratis kjøring i Wyller. En gang før dette håper vi også å åpne Hyttli, altså området mellom Tryvann og Wyller sier Norstrøm.

Allerede klokken 15 i dag åpner også Hakkebakken 1 i Varingskollen, som også drives av Oslo Vinterpark.

Tryvannskleiva, som flere aktive alpinister bruker til trening, vil også åpne innen kort tid.

Les også: Klart for Norges største vinterevent

Kanontilbud

Vanligvis er ikke hele anlegget på Tryvann åpent før midten av januar. Hanne Norstrøm betegner det som «ganske unikt og veldig gledelig» at de i år vil ha åpnet hele anlegget før jul.

– Vi er veldig heldige som har hatt den kuldeperioden nå. Det er mange år siden vi har hatt så god snølegging, sier hun.

I tillegg til ny heis, ser Norstrøm også frem til å åpne de nye anleggene i Wyllerløypa. En ny slopestyleløype og en superpipe vil være tilgjengelig for publikum gjennom hele vinteren.

– Med denne løypa og superpipen, håper vi Wyller blir et attraktivt sted for de som skal trene på terreng og pipe. Det blir et kanontilbud, sier hun.

Grefsenkollen åpner lørdag

Er du blant dem som sverger til Oslo Skisenter i Grefsenkollen, trenger du heller ikke vente lenge med å spenne på deg skiene. Oslo Skisenter melder på sine Facebooksider at snøproduksjonen pågår for fullt, og at de regner med åpning kommende lørdag.

Les også: Mann stjal en stolheis i Tsjekkia

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.