*Nettavisen* Nyheter.

Tullete å flytte skolen

Bydelspolitiker Rune Aale-Hansen synes flyttingen av Veterinærhøgskolen er et tullete politisk vedtak. Foto: André Jerman

Regjeringen har vedtatt å flytte Veterinærhøgskolen fra Adamstuen til Ås. Sløsing med ressurser, sier skolebyråd Torger Ødegaard, og bydelspolitiker Rune Aale-Hansen er helt enig.

Adamstuen: Etter flere års diskusjon om relokalisering av skolen, er regjeringen nå enig om at utdanningsstedet skal flytte fra Oslo til nabokommunen Ås.

Det er det flere som reagerer negativt på. Byrådet sier til Lokalavisen at han er svært skuffet over den hestehandelen som har foregått i regjeringen.

Det er meningsløst å flytte et veletablert og velfungerende fagmiljø mot deres egne ønsker, sier Torger Ødegaard.

Sløseri med penger

Rundt 2,3 milliarder kroner vil det koste å flytte Veterinærhøgskolen, og byrådet uttalte allerede i 2003 at de faglige hensynene bør vektlegges sterkt, noe både fagmiljøer og regjeringens Dovre-rapport også understreket.

Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet har en nær tilknytning til de medisinsk-faglige miljøene i Oslo. Flytting til Ås er derfor ikke hensiktsmessig. Regjeringen bruker penger på å flytte forskning, istedenfor å drive forskning. Det er en vanvittig sløsing med ressurser, og en overkjøring av et helt fagmiljø, sier Ødegaard.

Bydelspolitiker på St. Hanshaugen, Rune Aale-Hansen (H) er enig med Ødegaard, og han mener dagens lokalisering drar fordeler av det omkringliggende miljøet.

Mattilsynet, Folkehelsen og Veterinærhøgskolen danner et samlet kompetansesenter, hvor alle drar på hverandre og skaper en helhet. Når vi samtidig ser at flyttingen til Ås er den dyreste løsningen, kan vi ikke forsvare pengebruken. Vedtaket er rett og slett tullete, sier Aale-Hansen.

Politikerforakt

I følge Aale-Hansen er flyttingen et politisk vedtak som er gjort som ren pleie mellom partiene.

Ettersom Senterpartiet har gitt etter i andre saker, som for eksempel Trillemarka i Buskerud, skal de ha noe igjen for sine synspunkter nå. At Ås kommune er Åslaug Hagas hjemkommune spiller nok også inn. Hun har nok behov for å vise gjennomslagskraft overfor egne velgere og det har overskygget hensynet til et stor, tungt faglig miljø som er utviklet her på Adamstuen, sier han.

Lokalpolitikeren tror vedtak som dette er med på å øke politikerforakten.

Arbeiderpartiet og SV har snudd tvert om siden valgkampen og foretatt en hestehandel med Senterpartiet. Det provoserer meg og helt sikkert mange velgere også, sier lokalpolitikeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag