Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tunet im­po­ner­te un­der Euro Floorball Cup

SØLV­JEN­TER: For man­ge av spil­ler­ne var EFC en ny opp­le­vel­se. Tre­ne­ren hå­per at det­te at klub­ben byg­ger vi­de­re på det­te. ALLE FOTO: AN­DRE­AS LIND­BÆK
SØLV­JEN­TER: For man­ge av spil­ler­ne var EFC en ny opp­le­vel­se. Tre­ne­ren hå­per at det­te at klub­ben byg­ger vi­de­re på det­te. ALLE FOTO: AN­DRE­AS LIND­BÆK Foto: ALLE FOTO: AN­DRE­AS LIND­BÆK
Tu­net vant tre av fire kam­per un­der Euro Floorball Cup (EFC) i Slo­va­kia.

STÅR SAM­MEN: Tho­mas Wes­tin og Kris­tine Næss sit­ter igjen med gode opp­le­vel­ser.

HØY­EN­HALL: Tu­net vant beg­ge grup­pe­kam­pe­ne sine og se­mi­fi­na­len mot slo­va­kis­ke SK 98 Pruske. Men i fi­na­len måt­te la­get se seg slått av rus­sis­ke Nauka, som til slutt vant 5–3.

– Det var fire tøf­fe kam­per mot god in­ter­na­sjo­nal mot­stand. Alle la­ge­ne spil­te for­skjel­lig, og den stør­ste for­skjel­len fra norsk in­ne­ban­dy var fy­sik­ken og at de løp mer, sier tre­ner Tho­mas Wes­tin.

God er­fa­ring

Tre­ne­ren for­tel­ler at alle kam­pe­ne var svært jev­ne, mens de tap­te for­tjent i fi­na­len, selv om de med litt flaks kun­ne vun­net.

– Det står 1–1 vel­dig len­ge, før vi glip­per og de går opp i 4–1. Selv om vi slår til­ba­ke og re­du­se­rer til 4-3, vin­ner de for­tjent, sier Wes­tin, som me­ner la­get kan ta med seg mye po­si­tivt hjem fra Slo­va­kia.

– Vi står for­an tre tøf­fe kam­per, og vi tar med man­ge po­si­ti­ve im­pul­ser fra tur­ne­rin­gen. Både jeg og la­get lær­te vel­dig mye, og på sikt så tror jeg det­te vil gi mye er­fa­ring, sier han.

LES OGSÅ: 15-åring debuterte i Europa

To på drøm­me­la­get

Tu­net fikk også med to spil­le­re på «All Star Team­et».

Kris­tine Næss og Char­lot­te Her­man­sen fikk beg­ge plass på drøm­me­la­get.

– Det var gøy og jeg fø­ler det gikk vel­dig bra. Dess­ver­re fikk ikke jeg vist meg frem i fi­na­len, sier Kris­tine Næss (26), som sco­ret fem mål og la opp til tre.

– Vi møt­te de bes­te la­ge­ne og det er selv­sagt en stor for­skjell fra det vi er vant med. La­get gjor­de en bra fi­gur og vi vin­ner kam­per som vip­per, sier Næss.

Mang­le­rud-jen­ta er svært for­nøyd med tin­ge­nes til­stand i klub­ben.

– Det er gøy å se så man­ge stå frem. Det er man­ge unge jen­ter som har tatt steg og kon­kur­ran­sen er hard. Nå vil vi ha gull i se­ri­en, sier Næss.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!