*Nettavisen* Nyheter.

Tunet lekte seg til NM-finalen

Tunets innebandyherrer ordnet målfest i sesongens siste hjemmekamp, da laget sikret seg billett til NM-finalen i midten av april.

HØYENHALL: - Utrolig deilig! Nå er det samme hvem vi får i finalen; vi skal uansett være et bedre lag slik vi spiller nå, sier Mattias Matsson.

Tunet ledet 2-0 i kamper mot Slevik før det tredje oppgjøret i semifinaleserie torsdag. Kampen var lenge jevn, selv om Tunet scoret begge målene i 1. periode. Da vertene la på til 3-0 og 4-0 litt over midtveis i 2. periode, gikk piffen ut av Slevik-mannskapet. I siste periode var det et konstant kjør mot østfoldingenes bur, og Tunet ga seg ikke før perioden hadde gitt åtte scoringer.

- Vi hadde en veldig bra innstilling, og var innstilte på å kjøre på helt inn. Vi visste vi var klare for finale, så det var bare å slippe seg løs, sier Matsson.

God målvakt

Tunet-trener Bjørn-Erik Thorp koste seg naturlig nok også i Høyenhallen torsdag kveld, og ser nå frem mot finalen der enten Fjerdingby eller Gjelleråsen venter.

- Vi gleder oss. Det er ikke så farlig hvem vi møter, for vi skal uansett spille vår kamp - og da vinner vi, sier Thorp.

Med 13 mål fremover sier det seg selv at det offensive spillet var solid torsdag, men også Christer Rönnmark sto solid i mål. Faktisk berget svensken hjemmelaget flere ganger da det fortsatt var spenning i kampen.

- Derfor var det også viktig for oss å holde nullen, slik at han kan jobbe mot finalen med en god følelse. På 5-0 ga Slevik opp, eller så hadde det ikke blitt så mange mål til oss. Forskjellen mellom lagene er ikke stor, mener Thorp.

Gjorde som damene

Nå er det duket for en stor Tunet-helg i Rykkinnhallen søndag 18. april. Onsdag sikret Tunet-damene finaleplassen etter å ha slått Akerselva i tre strake kamper, og torsdag fulgte altså herrene opp. Nå blir det en pause på over tre uker før finalekampene, men herretrener Thorp lover at laget skal være godt rustet til finalen.

- Gutta får noen dager fri nå, men så begynner hardkjøret, sier treneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.