*Nettavisen* Nyheter.

Tunet til NM-finale

Etter seieren over Akerselva, så er Tunets innebandydamer klare for sin niende NM-finale på rad.

Kringsjå: Vi fikk en pangstart på kampen. Etter bare ti sekunder gjorde vi 10, forteller Tunets Ingrid Gigstad.

Gigstad besørget Tunets to første scoringer, og gjestene ledet 41 etter de to første periodene. Men likevel var hun ikke trygg på at det skulle bli seier og NM-finale. Semifinalen ble spilt best av tre kamper, og lagene hadde vunnet en gang hver før den siste kampen.

Jeg torde ikke føle meg sikker, for målene kommer så fort i innebandy, sier hun.

Men Tunet sto distansen; scoret det eneste målet i den siste perioden og vant 51.

Vi har bare har blitt bedre og bedre gjennom de tre kampene, mens Akerselva har blitt dårligere og dårligere, mener Ingrid Gigstad.

Tunet skal spille sin niende NM-finale på rad. To ganger har de hentet Kongepokalen. Det skjedde i fjor og for seks år siden. Motstander i Kongstenhallen i Fredrikstad 22. april, er Sagene, som har vunnet begge seriekampene mot Tunet denne sesongen.

Sagene rundspilte oss i den første kampen og vant 51. I det andre møtet vant de 42, med det var en spillemessig mye jevnere kamp. De har tre fire spillere som scorer mye; har en sterk vinnervilje og en god laginnsats.

Helene "Myggan" Lindberg scoret fire av de ni målene. Hvordan skal dere stoppe henne?

Hele fire mål? Huff 'a meg. Tidligere har vi kanskje hatt litt for stor respekt for henne, men hun kommer nok til å få litt ekstra oppmerksomhet fra oss i finalen, uten at jeg vet helt hva treneren har tenkt.

Så Sagene blir favoritter?
Ja. Men Holmlia var større favoritter i fjor. Da vant vi, sier Ingrid Gigstad.

Annonsebilag