Gå til sidens hovedinnhold

Tunet vant første kamp

Tunet tok en sterk 5-9 seier borte mot Sveiva i den første kampen i NM-semifinalen. Nå kan jentene fra Tunet avgjøre hjemme på de to neste kampene.

STOVNERHALLEN: Det var en forventet jevnspilt kamp mellom de to lagene som endte på 2. og 3. plass i serien, men det begynte tøft for Tunet. Sveiva ledet både 2-0 og 3-1, men Tunet klarte å redusere til 3-2 før første pause. I andre og tredje periode var bortelaget best og skapte mange målsjanser.

På stillingen 4-6 etter andre periode var det fortsatt spenning i kampen, men i løpet av de første minuttene av siste periode setter bortelaget inn støtet, og vinner til slutt 5-9. Med det resultatet står det 1-0 i kamper til Tunet i best av fem serien. De to neste kampene spilles på Tunets hjemmearena, og jentene har en god mulighet til å avgjøre på tre kamper.

Sluttspillsnerver

Tunets lagleder, Øyvind Lunde-Bergersen, forklarer at den dårlige starten skyldtes nerver, samtidig som Sveiva legger bra press på Tunetjentene.

- Det er en jevn kamp, men vi kommer ikke skikkelig i gang i første periode, sier han.

Jentene virket nervøse og var kanskje preget av stundens alvor. Lunde-Bergersen sier at i et sluttspill begynner alle med blanke ark, og Sveiva presset de bakover i første periode.

- Jeg er veldig fornøyd med de to siste periodene, hvor vi klarer å spille vårt spill, avslutter han.

- Vi skal til finalen

Tunets kaptein, Sofia Hedin, var godt fornøyd etter kampen, selv om hun mente at laget hadde mange individuelle feil innledningsvis.

- Det begynte veldig dårlig, men i første pausen så bestemte vi oss for å skjerpe oss og være strenge mot oss selv, sier hun.

Hun synes også at Sveiva spiller godt, men at Tunet skal til finalen.

- Vi stressa litt i første perioden, men vi skal til finalen, avslutter hun.

Neste kamp er i Høyenhallen på søndag klokka 1700.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget