*Nettavisen* Nyheter.

Tunet vant thrilleren - onsdag 23.mars

3-3 etter ordinær tid. Ingen mål på sudden death. Straffeslag måtte til for å avgjøre kvartfinalen mellom Greåker og Tunet.

Etter at de fem første hadde skutt sto det 1-1. Så misset Greåkers Stian Skau. Bom ble det også på Tunets David Bjørk. Greåker misset igjen, før Morten Finstad gikk rolig fram til midtsirkelen. Scoret han, ville Tunet være i semifinalen. Finstad lurte Greåker-keeper Bosse Anderzon og satte ballen iskaldt i krysset.
Tunet eksploderte i jubel med comeback-komet Finstad som dagens helt.

For en uke!

Deilig! Jeg var nervøs, men prøvde å finne en luke og dro til, sier den tidligere landslagskapteinen som misset på det første straffeslaget da de fem første skjøt.
Han har spilt tre kamper denne sesongen. Alle mot Greåker. Kvartfinalen i cupen ble spilt best av tre og Finstad har bare vært i aksjon på førstelaget den siste uka.
Og for en uke det ble.
Først vant Greåker 6-2 hjemme og østfoldingene dro seierssikre til Høyenhallen for å avgjøre det hele. Men Tunet avgjorde på sudden death, og det måtte en tredje kamp til.
Greåker hadde tenkt å ha spillefri denne helga, gliser matchvinneren.
Finstad har trappet ned med spill på andrelaget denne sesongen, men klubbkameratene har mast om et comeback på førstelaget.
- Jeg ga etter til slutt, sier Finstad.

Ønskereprise?

Tøffe-Thomas Solheim scoret to ganger og ble kåret til Tunets beste spiller i en kamp hvor Tunet spilte disiplinert, tålmodig og taktisk klokt.
Greåker snudde 1-2 til 32, men Tunet slo tilbake. Solheim lurte av et par mann og utlignet til 33 åtte minutter ut i siste periode.
Kjempetreff !
Flere scoringer ble det ikke. Tunet kan også takke keeper Dan Bertil Sødergren for avansementet. Svensken vartet opp med suverene redninger da hjemmelaget presset på for å avgjøre kampen.
Denne sesongen blir den absolutt siste for 30-åringen.
Hadde vi tapt, så ville jeg ha pakket utstyret i en søppelsekk og vært ferdig med innebandy for godt, sier svensken med ni sesonger i Tunet.
Han har gode erfaringer med straffekonkurranser mot Greåker.
Vi slo dem på straffer i den tredje og avgjørende semifinalen for tre-fire år siden. Da vant vi NM-gull, sier Sødergren.
Går det mot ønskereprise og ny kongepokal for Tunet?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.