RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tunets elleville gulljenter

Jubelen sto i taket da Tunets junior- jenter sikret seg NM-gull etter seier 10-5 i finalen mot Freidig i Skedsmohallen.

Skedsmo: Dette er første gangen Tunet vinner NM-gull for junior jenter, så det er gøy, sier Pia Molberg.

Pia og noen av de andre jentene på juniorlaget var med å vinne kongepokalen med A-laget forrige sesong, men for Caroline Eng Sander var det den aller første triumfen.

Jeg har vært syk i de andre finalene jeg kunne ha spilt, så derfor var det moro å få være med å vinne denne gangen, smiler Caroline. Motstander Freidig fra Trondheim har Tunet møtt en gang tidligere denne sesongen. Da ble det seier 5-3. Så de visste hva de gikk til.

Taktikken var å gå ut i hundre, og sette press på dem med en gang, sier trener Camila De Santana.

Men hun og trenerkollega Sofia Hedin fikk se en litt annen start på kampen enn de hadde regnet med. Freidig kontret inn to mål de første fem minuttene, og Tunet fikk den verst tenkelige starten på kampen.

Vi visste at de var gode på kontringer, og med fasiten i hånden så var det kanskje greit at vi kom litt bakpå. Det fikk jentene til å skjerpe seg litt ekstra, sier De Santana.

Kristine Næss Haug reduserte til 1-2, men Freidig svarte med nok en scoring et halvt minutt senere. Men da Charlotte Hermansen satte inn 2-3 i periodens siste minutt, så endret kampen fullstendig karakter. Freidig, med bare to rekker, hadde løpt i fra seg, og la seg bakpå for å forsvare ledelsen. De ble presset langt inn på egen banehalvdel, og der ble de resten av kampen.

Var sikre

- Jeg følte egentlig hele tiden at vi kom til å dra det i land, sier Pia. Og får støtte av lagvenninnene Eng Sander og Hermansen.

Alle på laget var nok ganske nervøse i begynnelsen av kampen, men når nervene slapp så var det egentlig ganske greit, sier Caroline.

Og midtperioden ble enveiskjøring fra start til mål. Tunet scoret fire mål i løpet av ni minutter, og snudde kampen til ledelse 6-3. Da skjønte nok de fleste at Freidig hadde brent kruttet.

Vi visste at Freidg var gira, men nå vi først kom foran så var det gjort, sier Caroline.

Trenerduoen Hedin og De Santana var også trygge på seier selv om det så litt mørkt ut en stund i første periode.

Jeg var egentlig aldri redd for at vi ikke skulle vinne. Vi hadde 40 minutter på å heve oss, og det var jeg sikker på at vi skulle klare, sier Hedin.

Full kontroll

Med 7-4 ledelse etter to perioder handlet det bare om å kontrollere inn til seier i siste periode. Tunet var best også da, og vant til slutt kampen 10-5.

- Freidig er et litt uvant lag å spille mot, for de spiller litt annerledes enn det vi gjør her på Østlandet. De løper mye mer og er mer aggressive, sier Pia.

Og det er ikke noen tvil om at Freidig er et hyggelig nytt bekjentskap for norsk innebandy. De rykket opp i eliteserien for damer, og viste i helgen at det gror meget godt i de yngres rekker. Og det gjør det jammen meg i Tunet også. Jentene er kjempeflinke, og i serien har vi nesten vunnet alle kampene med ti mål eller mer. Disse jentene har jeg stor tro på i fremtiden, sier De Santana, som flytter tilbake til Sverige i løpet av sommeren.PS! Tunet feiret seieren på Olsen restaurant & bar på Bryn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere