Gå til sidens hovedinnhold

Tung dag for Horn i Holmenkollen

Fanny Welle-Strand Horn (23) imponerte med en flott niendeplass på torsdagens skiskyttersprint i Holmenkollen. På lørdagens 10 kilometer jaktstart gikk det dessverre tyngre.

HOLMENKOLLEN: – I dag var det lite som stemte, det føltes veldig tungt å gå, sier Fanny Welle-Strand Horn etter å ha gått i mål til en 38. plass på lørdagens jaktstart i Holmenkollen.

Syv strafferunder

Jenta fra Oslo Skiskytterlag pådro seg totalt sju strafferunder på de fire skytingene, og fikk det dermed tøft med å følge opp torsdagens fantomløp.

Da skjøt 23-åringen ned alle de ti blinkene, og ble nummer ni, 1,03 bak vinneren Magdalena Neuner.

Neuner stod over lørdagens jaktstart på grunn av sykdom, og Horn startet dermed som nummer åtte – 32 sekunder bak Tora Berger som gikk først ut.

Vanskelige forhold

Etter to bom på første skyting bommet Fanny én gang på hver av de to neste skytingene, før hun måtte tåle tre bom på siste stående.

Løpet var preget av vanskelige skyteforhold, og av de 57 startende var det kun ukrainske Inna Suprun som skjøt fire fulle hus. Fanny Welle-Strand Horn vil imidlertid ikke bruke det som en unnskyldning for at det ble sju bom:

– Forholdene var litt vanskelige, siden det blåser både forfra og fra siden. Men det er jo noen som takler slike forhold godt og skyter fullt, så det er ingen unnskyldning, sier Horn, som til slutt var tre minutter og 54 sekunder bak den slovakiske vinneren Anastasiya Kuzmina i mål.

Tora Berger ble beste norske utøver på 8. plass.

Horn, som hadde 24. plassen fra sprinten i det nylig avsluttede VM i Khanty-Mansiysk som beste verdenscup-plassering før torsdagens løp, forteller at hun stortrivdes med å gå på hjemmebane.

– Det er veldig fint å gå her, man merker jo at det er flere enn vanlig som heier på oss, sier Horn, som kjenner Holmenkollen bedre enn de fleste.

– Jeg bor ti minutter unna anlegget her, sier hun og smiler.

Fornøyd med sesongen

Fanny Welle-Strand Horn, som har vunnet junior-NM i både skiskyting, langrenn og orientering, kommer fra samme treningsmiljø som blant annet Astrid Uhrenholt Jacobsen og Celine Brun-Lie.

Horn forteller at hun er veldig fornøyd med årets sesong:

– Jeg har klart de målene jeg satte meg. Jeg har klart å være stabilt med i verdenscupen, og har i tillegg levert mange jevne og noen veldig gode løp.

På fellesstarten søndag er det bare de 30 beste i verdenscupen sammenlagt som får gå. Det betyr dessverre at Fanny ikke er kvalifisert.

– Jeg blir nok tilskuer i morgen, ja, sier Horn, som med den sterke prestasjonen på sprinten virkelig har fått blod på tann foran neste sesong.

– Ja, det var kjempegøy å bli nummer ni på torsdag. Det er veldig motiverende å se at det er mulig å kjempe i toppen. Forhåpentligvis kan jeg klare å starte neste sesong der jeg har avsluttet denne, sier hun.

– Nå er det bare å kjøre på videre og være på hugget. Jeg er fortsatt ung, sier Fanny.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året