*Nettavisen* Nyheter.

Tunge riff mot pelsnæringen

Fredag går en rekke artister på scenen for dyras skyld. FOTO: NOAH

I morgen går en rekke band på scenen for å markere sin avstand mot pelsnæringen. Stedet er Revolver.

OSLO ØST: NOAH - for dyrs rettigheter presenterer fredag Rock Mot Pels - en støttekonsert til inntekt for NOAHs PelsUT kampanje.

Stiller gratis

Samtlige band spiller gratis for NOAH.

Vi lover en rocka kveld med forskjellige band og sjangre på plakaten, der alle dørinntektene går til vår kampanje mot pelsindustrien, sier arrangør Sandra Mileo i NOAH.

Organisasjonen jobber for å gjøre pelsoppdrett forbudt i Norge, noe som koster mye penger over tid.

Det er fantastisk at banda stiller opp for denne gode saken. Det koster en del penger å drive arbeidet framover, blant annet i form av materiellutgifter og andre nødvendigheter som må til for å spre budskapet, forteller Siri Martinsen, presseansvarlig i NOAH.

En konsert med stinn brakke hadde betydd svært mye for arbeidet vårt, sier hun til lokalavisen.

Vi ønsker å bli større!

Sjangerbredde

Følgende artister har takket ja til å bidra gratis på scenen fredag kveld:

Loveplanet (elektrometal)

Metalbandet Loveplanet tar deg med på en eklektisk reise gjennom vintermørket. Loveplanet kan ikke settes i en sjangerbås, men representerer flere stiler i sitt lydbilde. De er interessert i dyrs rettigheter, og toucher dette temaet i sine låter. Loveplanet jobber med sin debutplate som har release i 2010.

Eskatol (hardcore/punk/metal)

Harcorebandet Eskatol ble startet i 2007 av medlemmer fra Ingen utvei, betongbarn, summon the crows, seppuku zephyr dance og memory boy. De kan ikke kalles nykommere innen hardcorepunkscenen og har gjort seg bemerket i inn og utland med konserter og plateutgivelser.

Sindri (akustisk rock)

Sindre Bråthen Mehl er tidligere vokalist i Dog Almighty og presenterer sitt soloprosjekt Sindri for Rock Mot Pels. Han blir ofte sammenlignet med Jeff Buckley og Tool av yngre folk, mens eldre publikummere får «vibber» fra tidlig Genesis og Pink Floyd. Sindri har spilt på Norges mange scener, og musikken er nedstrippet og eksperimentell akustisk rock.

Opening act: Bitch Boiz (pop)

Boybandet Bitch Boiz hørte om Rock-mot-Pels og ville vise sin støtte til Pelsdyrene. «Guttene» tar turen innom for å presentere sin singel Butterflies.Konserten arrangeres på Revolver fredag 22. januar. Dørene åpner klokka 19.Er du tilhenger av pelsindustrien? Diskuter saken i diskusjonsforumet under saken!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag