*Nettavisen* Nyheter.

Turistlivet på Ekeberg Camping

(F.v.) Roy Helge (20) søsteren Malin Margrethe (17) og mor Reidun Laila Finnseth (54) fra Lofoten er faste campere på Ekeberg. Foto: Helene Falstad

Med fin flyt seiler campingplassen på Ekeberg igjennom enda en sommersesong. Arne Evensen har 20 års erfaring og gir oss et bilde av turistlivet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Haikende igjennom Norges natur endte tyske Tobias Kolkmann (25) opp på Ekeberg. Her skilte han seg ut med campens minste telt. Foto: Helene Falstad

Klikk på bildet for å forstørre.

Leder i forretningsdrift, Arne Evensen (47), har fulgt campingplassen igjennom 20 år. Foto Helene Falstad

EKEBERG: Med 85 000 besøkende gjester på to måneder går Ekeberg Camping så det suser. Det er snart førti år siden campingplassen åpnet og mye har forandret seg igjennom tidene. Arne Evensen (47) , leder i forretnigsdrift, har vært i bransjen i 20 år.

– Jeg har fulgt Ekeberg Camping igjennom godt og vondt, sier han og legger til:

– Som eneste faste ansatt er det litt rart å måtte ansette og sparke 30 nye personer hvert år, forteller han.

Tar brodden

I dag blomstrer campingplassen i stillhet og har fått et mer voksent preg. Evensen merker at aldersgruppe og miljø svinger med populariteten.

– Tidligere år har vi opplevd mange heisaturer med øltørste ungdomskrabater. Det var en periode campinglivet var svært populært blant de yngre. Mye fordi Ekeberg ligger rett ved hovedstadens pulserende liv, forteller han.

Etter tøffe tider med fyll og bråk satser de idag på trygghet og sikkerhet.

– Nå tar vi brodden, sier han fornøyd.

– Med overvåkning og kortsystemer er det lettere å kontrollere miljøet her og skape en triveligere opplevelse for flertallet, forteller han.

Tradisjon

Familien Finnseth, fra Kabelvåg i Lofoten, har vært faste campere på Ekeberg i 20 år, og nyter de rolige omgivelsene.

– Denne tradisjonen har kommet for å bli, forteller familiens mor Reidun Laila Finnseth.

Hun har fem tidligere Norway-cup deltakere i familien og to sønner boende på Ekeberg.

– Hensikten er å tilbringe tid med familien samtidig som vi håper på finvær, smiler hun.

Campens minste telt

Med snaue 1,5 meter i lengden, stiller tyske Tobias Kolkmann (25) opp med campingplassens minste krypinn. Etter en ukes haikeferie igjennom Norges natur har han endt opp på Ekeberg. Uheldigvis for Kolkmann har det vært en våt opplevelse. Med sydvesten på og støvlene utenfor teltet, har han hakket tenner igjennom store deler av ferien.

– Jeg har måttet tørke strømper og sko hos naboene mine, forklarer tyskeren som er klar for å vende tilbake til hjembyen Bremen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.