*Nettavisen* Nyheter.

Turkis danker ut rosa

Det er tid for skolestart, og da trenger de søte små sekk, matboks, penal og andre duppeditter for å bedre skolehverdagen, eller for rett og slett å sitte stille.

OSLO VEST: De skal være fargerike, ha glitter eller flammer og plass til både skolesaker og matpakke.
Trenden innen skolesekker til førsteklassinger beveger seg i én retning: Mer komplisert!

I gamle dager holdt det med et tøystykke for å samle skolebøkene. De første skolesekkene besto kun av en enkel rem som kunne minne mye om et skinnbelte.

Utviklingen har vært formidabel. I dag er det om å gjøre å ha størst, mest fargerik og best utstyrt sekk. Det samme gjelder penalene. Jo større de er, og jo flere fargeblyanter det er plass til, jo bedre.

Supermann og prinsesser

Og butikkene plukker opp trendene. Mest populære er sekker og penaler fra Beckmann. Til jenter finnes flere rosa varianter og en turkis.

Men trodde du rosa var mest populært, må du tro om igjen. Rosa har nemlig måttet vike for turkis denne høsten.
Daglig leder ved Ark bokhandel på Egertorget, Guri Wellberg, kan røpe at turkis er i skuddet.
Det er uten tvil denne som har solgt mest til nå. Grunnet at den var sen fra leverandør har flere kunder måttet vente på denne, men det har ikke svekket etterspørselen.

På guttefronten går det i blått med fotball eller svart og grått med flammer.
Det nye med disse sekkene er flere lommer og stropper, i tillegg til at barna kan velge mellom flere ulike gjenstander de kan feste på sekken med borrelås.
Da kan de forme sekken etter egne preferanser. Dette er populært! tilføyer Guri Wellberg fra Ark Egertorget.

Prisene på de populære Beckmann-sekkene går fra kr 299 (tilbud) hos Ark bokhandel til kroner 449 hos Tanum bokhandel i Paleet.

På penalsiden flommer det over av varianter. Ponnier, hunder, prinsesser, Narnia og Supermann.

Du kan få alt fra svale små penalbokser med plass til to blyanter og en penn, til gigantiske doble eller triple penaler med plass til hele regnbuen og vel så det. Her er det smak, behag og pris som teller.

Prisene er noenlunde like når det kommer til penalene. Beckmann-variantene ligger på kr 169 hos Ark bokhandel og kr 198 hos Tanum Paleet.

Men Beckmann-penalene er ikke de ledende på penalsiden, skal vi tro ekspertene. Her er musene Diddle og Diddlina vinneren med alt fra små bokser til permer, bamser, linjaler, matbokser, penner, blyantspissere og man kan fortsette nærmest uendelig...

Cool'e skiver

Er du lei av varm ost og kverket frukt? Frykt ikke! I år lanseres alternativet til såkalte "svette" matpakker; nemlig "Cool'e skiver". Dette er en ny oppfinnelse som fungerer som en aldri så liten kjølebag for matpakken din. Den har to lommer og plass til små kjøleelementer.

Duppeditten koster deg kr 159 pluss kr 25 for to ekstra kjøleelementer. Den er å få kjøpt hos Tanum på Paleet i sentrum.

Da skulle alt ligge til rette for en "cool" skolestart...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.