RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Man glemmer ikke gamle kunster. Veslemøy Viervoll, Øivind Fleischer og Svein Lothe trener på pyramide som de kanskje viser når ny turnhall i Leirskallen er på plass.Foto: Arne Vidar Jenssen
Man glemmer ikke gamle kunster. Veslemøy Viervoll, Øivind Fleischer og Svein Lothe trener på pyramide som de kanskje viser når ny turnhall i Leirskallen er på plass.Foto: Arne Vidar Jenssen

Turner for hall

Om en snau måned skal Oslo-budsjettet vedtas. Innen da håper Nordstrand Turnforening at finansiering av den nye hallen deres i Leirskallen er på plass.

LEIRSKALLEN: Nå gjør de alle mulige krumspring for å overbevise politikerne om at de må få igjen de millionene som var satt av til deres hall i fjor.

– Nå har vi vært i komitémøte og føler i alle fall at vi kom godt gjennom med argumentene våre, sier Svein Lothe.

Han var sammen med Veslemøy Viervoll som er visepresident i Norges Gymnastikk og Turn Forbund og leder av hallkomiteen, Øivind Fleischer.

For to år siden så hallkomiteen for seg at årets juleoppvisning skulle gjennomføres i ny hall.

Men så "mistet" de penger på 2009-budsjettet, og det er disse de kjemper for.

For om turnforeningen legger sammen tippemidler, OBOS-tilskudd, penger fra Oslo kommune og at momsfradraget blir vedtatt, har de det som må til for å få reist hallen sin.

I Miljø- og samferdselskomiteen føler altså turnforeningen at de ble forstått, og nå har de invitert Byutviklingskomiteen til å komme i Leirskallen og se.

Stor idrett

– Jeg er redd ikke alle forstår hvor stor turnidretten er i Norge, sier Veslemøy Viervoll. – Men den er faktisk den femte største i landet.

Nordstrand Turnforening har hele 650 medlemmer, og erfaringer fra andre steder i landet hvor det har blitt reist hall, tilsier at det vil strømme til når bare tilbudet er der.

Nå har ikke den lokale turnforeningen, som har medlemmer fra både Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand, anledning til å ta imot nye.

Naboforhold

– Vi har tiltro til at politikerne forstår at vi må få pengene våre nå. De kan jo ikke bare gi bort og ta igjen, sier Svein Lothe.

Og når pengene er på plass, er de sikre på at resten skal ordne seg.

– Vi har nemlig veldig god dialog med naboene her i Leirskallen. De frykter jo mye trafikk til en hall, men dette løses med å legge vei utenom boligområdet. Og med den fine P-plassen som nå anlegges nedenfor Sagstua på andre siden av Europaveien, vil mye av parkeringsproblematikken være løst, sier Øivind Fleischer.

Nytt mål

De mest optimistiske i turnforeningen trodde for et par år siden at hallen allerede skulle være på plass.

– Det forstår vi jo nå var til overmål, og jeg er ikke sikker å om jeg tørr å si en ny dato. Men når vi skal ha juleoppvisning i 2010, håper jeg i alle fall at hallen er under bygging, sier Svein Lothe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere