Turnhall fortsatt høyest prioritert

Øverst på lista: Nordstrand Turns Veslemøy Viervold, Øivind Fleischer og Svein Lothe jublet i 2009 for penger til gymhall i Leirskallen. Bydelen har anlegget som 1. prioritet på listen over lokale idrettsanlegg i perioden 2013-2016.

Øverst på lista: Nordstrand Turns Veslemøy Viervold, Øivind Fleischer og Svein Lothe jublet i 2009 for penger til gymhall i Leirskallen. Bydelen har anlegget som 1. prioritet på listen over lokale idrettsanlegg i perioden 2013-2016.

Bydel Nordstrand har ti prosjekter på prioriteringslisten for lokale idrettsanlegg i perioden 2013-2016.

NORDSTRAND: Bydelsutvalget er bedt om å gjøre en revisjon av plan for idrett og friluftsliv i Oslo for kommende fire år. På siste møte ble det enstemmig vedtatt å opprettholde den foreliggende handlingsplanen for 2009-2012.

Skiskyting og roing

Øverst på listen står flerbrukshall for gymnastikk i Leirskallen. Dernest følger flerbrukshall med brytehall på Lambertseter, flerbrukshall på Ekeberg skole, flerbrukshall på Niffen, tennishall på Nordseter, lysløype/tursti på Lambertseter, skiskytteranleggpå Grønmo, rulleskøyteanlegg på Ekebergsletta, robane mellom Malmøya og Ulvøya, og lysløype/skilek på Ekeberg.

Svømmeanlegg

I tillegg til denne listen er det tre anlegg som ikke har fått prioritet fordi anleggene er av nasjonal betydning. Dette gjelder konkurranseanlegg for svømming og stup på Lambertseter, et svømmeanlegg med opplæringsbasseng påLambertseter/Skullerud og en idrettspark på Ekeberg.

Mortensrud idrettspark

I sin uttalelse påpeker bydelsutvalget den store underdekning av idrettsanlegg i Oslo, og mangel på tomter til dette formålet i Bydel Nordstrand.

I Søndre Nordstrand er det derimot en stor kommunal tomt regulert til idrettsformål, Mortensrud idrettspark.

Dette er et anlegg Nordstrands beboere også vil kunne nyte godt av, og lokalpolitikerne støtter derfor planene om etablering av anlegg av nasjonal betydning der. det er her snakk om både friidrettshall og eventuelt svømmehall/ishall.

Skøytebane

Bydelsutvalget er opptatt av at det skal opprettes et nytt område for islegging på Lambertseter. I forbindelse med etablering av den nye flerbrukshallen blir nemlig det området som i dag brukes til skøytebane borte. BU påpeker imidlertid at dette ikke må gå på beskostning av hallprosjektet.

LES OGSÅ:

Håper turnhallen bygges nå

Turner for hall

Ikke penger til nye haller

Frykter at borettslag blir parkeringsplass

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.