Turvei fra Fiskevollen til Ingierstrand

Foreløpig er det stilee rundt Hvervenbukta og Ljansbruket. Men det jobbes for å få en helhetlig plan for fritidsbruk.

Foreløpig er det stilee rundt Hvervenbukta og Ljansbruket. Men det jobbes for å få en helhetlig plan for fritidsbruk. Foto: Foto:Arne Vidar Jenssen

I sommer skrev Nordstrands Blad om planer for området Hvervenbukta/Ingierstrand. Nå skal BU uttale seg.

Fiskevollen/Ingierstrand: Norconsult har på vegne av Oslo kommune, Friluftsetaten og Småbåtutvalget utarbeidet en forprosjektsrapport som beskriver muligheten for en helhetlig områdeplan mellom Fiskevollen og Ingierstrand. I denne heter det at man ser for seg fjordsenter/marina for småbåter ved Ljansbruket og en ny kyststi/turvei fra Hvervenbukta til Ingierstrand bad. Disse to hovedelementene skal «integrere og definere rekreasjonsaktiviteter» som det heter. Man skal se på hvordan man skal ta vare på, veksle og balansere melom allmennhetens interesser og særinteresser i området.

Ferdig

Som Nordstrands Blad har omtalt flere ganger, er det laget en flott turvei fra Fiskevollbukta til Hvervenbukta , og langs strandområdet er det tilrettelagt for at flest mulig kan nyttiggjøre seg området.

Båthavner

Oppegård båtforening har allerede laget sin båthavn på Akershus-siden av Gjersjøelva. Nå jobbes det med å utnytte den gamle tømmerterminalen på Ljansbruket.

Videre utover

Men det er altså også et flott rekreasjonsområde videre utover mot Ingierstrand bad , og disse blir på fine dager sterkt utnyttet. Dette gir problemer med fremkommelighet, parkering og trafikksikkerhet med tanke på mange syklister i veibanen.

Det er utredet to alternativer for turvei mellom de to store badeplassene.

Nå skal det politisk vurderes hvordan man kan finne best mulige løsninger. Hvordan skal småbåt-problematikken løses og hvor skal turveien legges for både å tilfredsstille turgåerne best og samtidig ikke komme i konflikt med kulturminner.

Bydelsutvalget på Søndre Nordstrand har saken på sitt kart 16. desember.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.