RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grand danoisen Frida skaffet seg både tobente og firbente venner på turen. Bjellesauen som beiter ved Sørli tok seg tid til en liten sniff.
Grand danoisen Frida skaffet seg både tobente og firbente venner på turen. Bjellesauen som beiter ved Sørli tok seg tid til en liten sniff. Foto: Foto: Trine Dahl-Johansen

Turvær i Østmarka

Til tross for mye skyer og kun et lite glimt av sol i ny og ne har det vært yrende liv i Østmarka i dag. Perfekt turvær, med andre ord.
ØSTMARKA: På tur fra Østmarksetra til Rustadsaga var det bra med turfolk, men ikke så mye at man gikk i kø. Folk hadde god tid og rett som det var kom man over en familie eller tre som tok rast i blåbærtuer. Noen bær kom til og med i boksen og fikk være med hjem til pannekaker, melk og sukker.
 
De rødmende markjordbærene lyste så forførende opp i det grønne gresset langs stien at de ikke engang fikk en liten tur på strå først.
 

Uværet har satt spor

Uværet tidligere i uka var fortsatt merkbart enkelte steder. Ved Bøler var en av mastene i lysløypa knekt og kabelen lå på bakken flere steder. Men området bar tydelig preg av at Hafslund har drevet med opprydding de siste dagene, for flere trær var saget opp og ventet på å bli kjørt av gårde.
 

Badeplasser

På badeplassen ved Rustadsaga var det hektisk aktivitet. Ikke av badende, men mange hadde funnet veien til Nøklevann ro- og padleklubb og nøt en tur på det populære vannet.
 
På badeplassen Bråten var det noen få som forsøkte seg i vannet, selv om de som var lengst uti var endene og canadagjessene. Og vanntemperaturen er det ikke noe å si på. I Nøklevann i dag var det 20 grader.
 
SJEKK BADETEMPERATURENE FOR HELE OSLO HER
 
Gjessene har for det meste tatt over gresset på badeplassen på Bråten, så det er ikke så fristende å legge seg ned for å sole seg der. Fuglemøkka ligger tett, men du finner små fjellknauser og et par brygger som fint kan brukes til soling.
 
I morgen er det meldt strålende sol i distriktet vårt, så da er det bare å finne fram tursekken, fylle den med badetøy og ta turen til en av Østmarkas mange badeplasser.
 

Grilling

Noen hadde funnet fram engangsgrillen, noe som passer supert på Bråten, siden det der også er godkjent bålplass. Egen dunk til å putte den brukte engangsgrillen i er også plassert ut der.
– Vi er ofte her. Denne plassen fant vi for mange år siden, sier Rita Rashid, som er bosatt på Holmlia.
Hun er på tur med ungene Lill Nesrin og Jasim og venninnen Anne-Britt Elstad, som bor på Skullerud.
De stortrives i Østmarka og går også inn til Katisa for å bade der noen ganger.
– Det er ikke så mange fra Nord-Møre, hvor jeg kommer fra, som er klar over hvor flott det er her i Oslo, smiler Rita, mens datteren Lill Nesrin passer på pølser og kylling på grillen.
 

Nye venner

Noen forsøkte også å skaffe seg nye venner, som grand danoisen Frida. Hun var vennlig mot både tobente og firbente på sin vei og ble begeistret for å møte sauene som beiter ved Sørli. De er satt ut fra Nordre Lindeberg gård, men nyter sommeren i deilige enger ved Nøklevann.
 
Langs veien var det bare blide fjes å se, selv om sola glimret med sitt fravær det meste av tiden. Men smaken av søte markjordbær på tunga gjør at det ikke er noen tvil;
Det er sommer i Oslo akkurat nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere