*Nettavisen* Nyheter.

Tusen takk, alle sammen!

Hundrevis av mennesker har engasjert seg for å finne Fenris fra Slemdal, men han er ikke kommet til rette. Nå ønsker eieren å takke for all hjelp.

Vår skogkatt forsvant fra Slemdal i høst. Men beboerne innenfor området Voksenkollen, Tåsen, Østerås og Bygdøy kan slappe av. Dette er ikke ment å være enda en detaljert etterlysning, påplusset vår sorg over at Fenris er borte

Vi har delt ut mer enn tolv tusen flyveblad, samt klistret plakater i hele distriktet. Vi har syklet og trasket gatelangs fra tidlig om morgenen til midnatt. Hans navn er hvisket og ropt inn i hager, hekker og skogkratt så mange ganger at vi er blitt hese og beboerne fortvilte. Stemmene har sloknet, dere skal få hvile nå. Vi resignerer og innser at om ikke noen har adoptert ham, så har Fenris møtt sin skjebne på ublidt, ukjent vis. Han lever videre i våre drømmer og håp, blant våre minner kun.

Likevel skal disse linjer heller ikke tilegnes minnet om en særlig elsket katt. I stedet vil jeg hylle de nesten tre hundre i alderen ni til nitti som har ringt oss i troen på at de har funnet eller sett Fenris. Takk til dere alle sammen og takk til alle som har lokket katter til seg og hjulpet oss med identifisering og kartlegging. Til alle som har tatt bilder og sendt til oss. Til dere som har åpnet døren og kikket på bilder av Fenris, vi vet vi forstyrret. Dere har vært mer oppofrende og delaktige enn noen kunne forvente.

Selv om det hver gang enten var falsk alarm eller at fuglen (unnskyld; katten) var fløyet innen vi ankom, så bidro dere med inspirasjon og ga oss krefter til å fortsette letingen enda en stund. Den varme, omtanke og medfølelse vi har fått fra fremmede mennesker har for oss innflyttere befestet Oslo som byen med det store hjertet. Aldri hadde vi trodd at vår etterlysning av en katt skulle generere så mye respons og delaktighet. Vi er overveldet, ydmyke og bøyer hodet i takknemlighet. Alle telefonnummer er blitt spart. Jeg har lovet å kontakte hver enkelt den dagen Fenris kom tilbake. Nå blir det kanskje ikke slik, vi takker derfor alle dem som har krysset vår vei i jakten på Fenris på denne måten. Han blir aldri glemt. Ikke dere heller.Per Christian Justnæs

Slemdal

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag