Tusen takk, Erling Lae

Hans Christian Lillehagen (Ap) mener Bydel Gamle Oslo blir et enda bedre sted å være i 2009. Her ved en av krisepakkevinnerne, Riverside.

Hans Christian Lillehagen (Ap) mener Bydel Gamle Oslo blir et enda bedre sted å være i 2009. Her ved en av krisepakkevinnerne, Riverside.

En litt overraskende sms gikk i retning Erling Lae (H) i helga. For så glad var BU-leder, Hans Christian Lillehagen (Ap) over krisetiltakene.

GRØNLAND: Det er ikke så ofte jeg sender tekstmelding og takker Erling Lae, men det gjorde jeg i helga, smiler leder av bydelsutvalget (BU) i Gamle Oslo, Hans Christian Lillehagen (Ap) fornøyd.

Fikk mye

For Bydel Gamle Oslo ble en av vinnerne etter at byrådet hadde lagt fram sitt forslag til fordeling av Regjeringas krisepakkemidler fredag. Blant annet to millioner kroner til oppgradering av Kampentrappa, én million til trygghetsskapende tiltak ved ungdomsklubben Riverside og en generell oppjustering av både parker, kommunale boliger og sykehjem.

Jeg er kjempeglad. Alle jeg har snakket med er veldig fornøyde. Vi sendte over en liste med saker vi ønsket å prioritere, men jeg hadde aldri trodd at vi skulle få så mye, sier Lillehagen fornøyd.

Ny trapp

Særlig Kampentrappa er han fornøyd med. Hele to millioner kroner er satt av til å oppgradere den mildt sagt falleferdige trappa, som for få uker siden ble stengt.

Det at den ble stengt gjorde jo situasjonen veldig prekær, så det kan jo ha vært med på at den fikk midler, sier Lillehagen, som får støtte av BU-kollega Matti Lucie Arentz (V). Hun bor selv på Kampen og bruker trappa daglig.

Dette er en gledens dag for meg. Dette har vært viktig for meg lenge, og er noe jeg har jobbet for, sier hun.

De så kalte krisepakkemidlene er en fordeling av pengene Regjeringa bevilget til kommunen i slutten av januar. Byrådet har nå fordelt pengene, som skal gå til enkelt vedlikehold i inneværende år.

Hans Christian Lillehagen mener Bydel Gamle Oslo vil bli et bedre sted å være når oppgraderingene er gjennomført.

Økt trivsel

Folk trives allerede veldig godt her, men i sum tror jeg vi vil få det enda bedre etter at disse tiltakene er gjennomført, sier Lillehagen, som mener det er påfallende at det er først i krisetider bydelen rustes opp.

Det lurer jeg egentlig ikke på som politiker, jeg lurer på det som menneske. Hvorfor har vi ikke råd til å ta vare på disse tingene i oppgangstider. Det må komme nedgangstider før vi har råd til det. Jeg mener jo at det nå viser seg at den økonomiske politikken fungerer. Det er viktig at det offentlige bidrar med å holde hjula i gang, sier han, og legger til at selv om han gjerne kan være foruten finanskrisa hadde det vært fint om det dryppet en krisepakke over bydelen oftere.

Jeg skulle ønske det var sånn hvert år, jeg, ler han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.