RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gullgutt: Øystein Pettersen (26) viste fram gullmedaljen sin til lagvennene i Lillomarka og de andre frammøtte på Gardermoen i kveld. Foto: Carina Alice Bredesen
Gullgutt: Øystein Pettersen (26) viste fram gullmedaljen sin til lagvennene i Lillomarka og de andre frammøtte på Gardermoen i kveld. Foto: Carina Alice Bredesen

Tusen takk!

En gråtkvalt, glad og ydmyk Øystein Pettersen landet på Gardermoen i kveld.

GARDERMOEN: Et knippe mennesker fra Lillomarka skilag, vimpler, norske flagg, presse – og mamma Kari Lund Ellingsen.

Alle var på plass på Gardermoen onsdag kveld for å ta imot Groruddalens olympiske mester, Øystein «Pølsa» Pettersen.

– Det er mye mer rørende å se at dere har kommet hit for å møte meg, enn det var å stå på seierspallen. Tusen takk, sa hovedpersonen selv, nokså gråtkvalt.

Stor inspirasjon

Hans Fredrik Fahle (17) var en av unggutta som gikk NM-stafett med «Pølsa», for Lillomarka tidligere i vinter.

– Det er utrolig morsomt at Øystein har tatt OL-gull. Det er gøy å kjenne en olympisk mester, det er en stor inspirasjon, sier Fahle.

Også løypesjef for Lillomarka Skiklubb, og trener for yngresgruppa, Johnny Johansen, er inspirert over «Pølsas» OL-gull i lagsprinten.

– Det er en kjempeinspirasjon, veldig artig for oss trenere, og ikke minst for de yngre i klubben. Fantastisk, jubler Johansen.

Ydmyk og takknemlig

Og det er nettopp slike ord, og uendelig stor innsats, som gjør at «Pølsa» er så rørt og glad over sitt OL-gull.

– Selvfølgelig er det artig at jeg lykkes. Men det er så vanvittig mange andre bak, og jeg er så ydmyk og takknemlig overfor alle som har støttet meg, og stått bak meg helt fra jeg som tiåring begynte å satse på langrenn, sier «Pølsa».

– Det er ildsjeler, familie, smører som står tjue timer i bua for at vi skal ha gode ski. Vet du, i OL var det fem frivillige per utøver. Det er helt fantastisk, og jeg deler denne medaljen med alle dere som har stått bak meg, sier han.

– Grein som en apekatt

Ikke minst er «Pølsa» takknemlig overfor Ola Vigen Hattestad, som ga fra seg plassen i sprintstafetten fordi han ikke følte seg hundre prosent.

Dermed var det klart for «Pølsa».

– Det var et skikkelig kick da Petter gikk i mål, men like etter møtte jeg Ola, og da kom følelsene. Jeg grein som en apekatt, og han grein han også, smiler «Pølsa».

– Jeg er så glad og stolt over å være en del av sprintlandslaget, det er en fantastisk gjeng, og jeg hadde aldri tatt OL-gull uten de gutta der. Jeg er også stolt og glad over å ha fått lov til å representere Norge i et mesterskap. Tusen takk alle sammen.

Bryte fartsgrensa

Men det kom også glimt at den skøyeraktige «Pølsa» på Gardermoen.

– Vi har lesere som lurer på hva du mente med «småkriminell» ... He-he ...
– He-he. Jeg håper jo å bryte fartsgrensene under sprinten i verdenscupen i Drammen, og under Prøve-VM i Holmenkollen, ler «Pølsa».

– Neida, jeg bare tuller litt med fordommer, smiler han.

Og dro på igjen.

– Jeg får pakke ned gullmedaljen igjen. Jeg kan ikke gå rundt å flashe den i Groruddalen, akkurat, hehe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere