RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tusen øyne ser på deg...

Det skjer ikke noe på Haugenstua, mener mange. Kanskje 3000 øyne kan være med på å live opp stedet?

HAUGENSTUA: Kunstprosjektet "Blå Sone" sanker stadig inn flere og flere øyne fra beboerne på Haugenstua. Målet er at alle de 3000 beboerne på stedet skal glane på deg når du tar toget til byen. Lokalavisen Groruddalen møter kunstnerisk leder Adriana Bertet og tilfeldig forbipasserende en stille lørdag på et ikke altfor livlig sted.

Skjer ikke noe

- Jenter, synes dere at det skjer masse spennende her på Haugenstua?
Spørsmålet går fra Bertet til jentene Julie Ulstein (11) og Silje Marie Roseth (13). Begge bor i området og stopper opp for å prate litt om det originale kunstprosjektet.
- Hvis man ønsker å lage et sted hvor folk trives, er det mange måter å gjøre det på. "Blå Sone" er å lage noe av mennesker og bygge steder med mennesker, forklarer hun.
- Det skjer ikke så veldig mye, det er ikke mye å finne på. Det er langt til svømmehall på Haugenstua, mener jentene.
Det er fjerde lørdagen at "Blå Sone" befinner seg på Haugenstua. Seif Halid Hammas er fotograf og tar bilder av alle som passer forbi og gir sitt samtykke til å bli avbildet.
- Vi er kommet til 90 bilder. Mange vil nok skvette litt når de ser bildet av seg selv, kanske på vei til toget, sier Adriana.
"Eyes on the street" skal gjøre Haugenstua til et bedre sted å leve og trives. Nærbildene av øynene skal settes opp på moduler i nærmiljøet. Kanskje det blir en showscene? Kanskje det blir en søyle ved jernbanestasjonen? Ideen er mange, forteller Bertet.
- Vi er på jakt etter kreative samarbeidspartnere, fortsetter hun.
Didier Le Bazer lar seg fotografere av Seif. Etterhvert havner også han sammen med alle de andre på Haugenstua. "Blå Sone" skaper nå i hvert fall litt liv og røre en stille lørdag.
- Dette er veldig originalt. En god idé, mener Le Bazer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere